Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Κυρίζογλου: "Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης"

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συμμετείχε στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ειδομένη του Δήμου Παιονίας, στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, στο Κέντρο Φιλοξενίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών τις επιπτώσεις των προσφυγικών ροών στις τοπικές κοινωνίες. Ζήτησε την οικονομική στήριξη των Δήμων Παιονίας, Κιλκίς, Δέλτα και Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των δαπανών που έχουν σχέση με την καθαριότητα των χώρων, την αποκομιδή των απορριμμάτων κλπ. Επίσης έθεσε υπόψη του Υπουργού το ζήτημα της αποζημίωσης των κατοίκων της Ειδομένης, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν καταπατηθεί σε έκταση περίπου 500 στρεμμάτων. 


Ακόμη ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών την άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι δήμοι να δαπανούν νομίμως χρήματα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές και έχουν άμεση σχέση με το προσφυγικό ζήτημα ώστε να μην διατρέχουν τον κίνδυνο της μη θεώρησης των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων από τους επιτρόπους των Ελεγκτικών Συνεδρίων αλλά και των καταλογισμών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ τόνισε την ανάγκη της ισομερούς κατανομής των προσφύγων σε διαφορετικές γεωγραφικά περιοχές ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο το 50% των προσφύγων και μεταναστών όλης της Ελλάδας να βρίσκεται στο Νομό Κιλκίς. Αυτό που συμβαίνει στις λάσπες της Ειδομένης είναι η ντροπή της ανθρωπότητας, η ντροπή της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε ως χώρα να συγκεντρωθούν στην Ειδομένη 14.000 ψυχές και σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα να πεισθούν οι ίδιοι και να μεταστεγασθούν σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή σε άλλη επίσκεψή του να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για να ενημερωθεί από τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας για τα προβλήματα των δήμων. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σ’αυτό το αίτημα δήλωσε δημόσια ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά των Δήμων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος της χώρας και ευχαρίστησε δημόσια τους Δήμους και τους Δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.