Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετισμός του νέου Διευθυντή Π.Ε. Κιλκίς, Άρη Παπαδόπουλου

Υπογράφει ο νέος διευθυντής Π.Ε. Κιλκίς Άρης Παπαδόπουλος
"Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους και Προϊσταμένες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην υποψηφιότητά μου. 



Είναι μεγάλη τιμή, ευθύνη και πρόκληση για έναν υπηρεσιακό προϊστάμενο, να έχει εκτός των άλλων προσόντων του και την αποδοχή των συναδέρφων του. Η κοινή λογική επιτάσσει προσπάθειες και ενέργειες οργανωμένες και συντονισμένες, για την επιτυχία του σκοπού μας. Είναι κοινή παραδοχή πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια μεταρρυθμιστική περίοδο σε όλους τους τομείς της. Η επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος βρίσκεται σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. 

Η εποχή που το παράλογο φάνταζε λογικό, άφησε μια γενιά στο περιθώριο και έβαλε μια κοινωνία σε περιπέτειες. Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης. Οι κανόνες δικαίου, η ίση μεταχείριση, ο σεβασμός της δημόσιας περιουσίας και της προσωπικότητας του κάθε πολίτη αποτελούν πλέον το αυτονόητο. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς η ευθύνη είναι μεγάλη. Υπηρετούμε όλοι μας το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Η νέα γενιά θα θερίσει τον σπόρο που εμείς τώρα θα σπείρουμε.

Η διεύθυνση μιας υπηρεσιακής μονάδας απαιτεί κυρίως καλό προγραμματισμό, οργάνωση, ορθό χειρισμό της καθημερινότητας και σωστή λήψη αποφάσεων. Πιστεύω πως με εργατικότητα, συνέπεια, ψυχραιμία και νηφαλιότητα θα δώσουμε στην ελληνική οικογένεια την ασφάλεια που χρειάζεται για την εκπαίδευση των παιδιών της. 

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα είμαι δίπλα στον διοικητικό υπάλληλο, τον μάχιμο εκπαιδευτικό και τον γονέα και θα στηρίζω την κάθε του προσπάθεια. Αρωγούς στην προσπάθεια μας στο παιδαγωγικό έργο έχουμε τους Σχολικούς Συμβούλους και στο διοικητικό τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το Υπουργείο Παιδείας. Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε για την αυτοπραγμάτωση μας, γονείς και εκπαιδευτικοί, είναι δύσκολος αλλά εξίσου μεγάλη θα είναι και η ανταμοιβή μας. Το δημόσιο σχολείο έχει δεχθεί μεγάλη κριτική και καλείται να δώσει μικρές και μεγάλες μάχες να κερδίσει την αξιοπιστία του. 

Το έμψυχο δυναμικό του σχολείου εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μαζί με την πολιτεία κρατούν τα κλειδιά της επιτυχίας, της αποτελεσματικότητας και της αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Εάν αναλογιστεί ο καθένας τον ρόλο του, αντιληφθεί τις ευθύνες του και κάνει την αυτοκριτική του, θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε μέσα από ένα ουσιαστικό και πολιτισμένο διάλογο στην πραγμάτωση των επιδιώξεων μας. 

Ένα δωδεκάχρονο σύγχρονο σχολείο με σεβασμό στον μαθητή και τον εκπαιδευτικό είναι θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας. Γενικότερα η Παιδεία και ειδικότερα η Εκπαίδευση των μαθητών/τριών δεν είναι υπόθεση ενός παράγοντα αλλά αποτελεί σύνθεση και συνεργασία όλης της κοινότητας τοπικής και εκπαιδευτικής. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας οι εκπαιδευτικοί το περνάμε στις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές και τους συναδέλφους μας και με τη συνεργασία των γονέων ας το κάνουμε να είναι ευχάριστο, δημιουργικό για όλους.

Σας καλώ όλους σε ένα ωραίο αγώνα για την ελληνική οικογένεια και τους μαθητές μας. Θα είμαι δίπλα σας να μοιραστώ την κάθε αγωνία σας, να βοηθήσω την κάθε πρωτοβουλία σας. Πιστεύω στη συμμετοχή και στη συνεργασία. Με αυτές τις σκέψεις σας χαιρετώ κλείνοντας με τα λόγια ενός φωτισμένου ανθρώπου. «Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη» (Ν. Καζαντζάκης.)

Καλή δύναμη και καλή συνεργασία για όλους μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.