Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Απαξίωση του τόπου μας στο θέμα των μεταναστών της Ειδομένης

Επιστολή ιδιώτη στην ιστοσελίδα της Ειδομένης - Ανησυχία για το μέλλον του τόπου μας 
Και ενώ οι κάτοικοι της Ειδομένης είναι προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι από τα επακόλουθα της λειτουργίας του παράνομου καταυλισμού camp στην οριογραμμή με την FYROM (μην ξεχνάμε δεν υφίσταται ουδέτερη ζώνη) με την παρουσία των μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά τους (θυμηθείτε αρχές Δεκεμβρίου βιαιοπραγίες, βανδαλισμούς, διατάραξη συγκοινωνιών, κλοπές, διαρρήξεις) έρχεται να πλαισιώσει το σκηνικό και η παράνομη καταπάτηση ιδιοκτησιών (χωράφια με αγροτικές καλλιέργειες που μετατράπηκαν αυθαίρετα σε κατασκηνώσεις και με τις ευλογίες κάποιων οργανώσεων μάλιστα, που έτσι δείχνουν την απαξιωτική συμπεριφορά σε αυτούς που δεν δελεάστηκαν να παραχωρήσουν γη για την επέκταση του καταυλισμού, αλλά και γενικότερα απαξίωση ως προς όλους τους κατοίκους. 

Το κύριο συστατικό των κατοίκων είναι πλέον η υπομονή που περιμένουν από το κράτος να πράξει τα αυτονόητα (απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού της συνοριαγραμμής). Στην προσπάθεια αυτή σε όλα τα προτεινόμενα σημεία για Hot spots οι τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε. 

Αντέδρασε και είπε το όχι. Η Ειδομένη τελικά βόλευε όλους και οι φωνές λιγοστές λόγω του ότι είναι λιγοστοί οι κάτοικοι της. Ενώ ακούγονταν Σίνδος, Πιερία, Γαλλικός , ξαφνικά δημιουργήθηκε δεύτερος καταυλισμός εδραιώνοντας έτσι τον πρώτο στην περιοχή του Πολυκάστρου.

Το πρόβλημα τελικά μένει εδώ στην Ειδομένη, στο Πολύκαστρο στην Παιονία.

Προφανώς είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ο τόπος μας σωστά ειπώθηκε δεξαμενή ψυχών

Θυμηθείτε : http://www.bloko.gr/2015/11/blog-post_1438.html

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόν συμπολίτη ανώνυμε,
    θα συμφωνήσω ότι η Ειδομένη βολεύει το σύστημα. Όχι μόνο το πολύ μακρινό της εξουσίας, αλλά και το κοντινό. Και κάποιοι κερδίζουν πολλά από τη δυστυχία των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών! Και δεν είναι μόνο οι ευρωπαίοι που για χρόνια θα έχουν λυμένο το ασφαλιστικό τους σύστημα και δε θα ψάχνουν δουλικά για τις επιχειρήσεις, τα Νοσοκομεία, τους Οίκους Ευγηρίας........ μιλάω και για την πολύ κοντινή σας εξουσία, που ¨βολεύεται;; πορεύεται;; κάνει εκδούλευση;;.....Διαφορετικά θα είχε ξεσηκωθεί ο δήμος Παιονίας! Δε θα πω ότι , αυτονόητα θα μπορούσαμε να έχουμε ξεσηκωθεί όλες-οι να σταματήσουν οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή που τροφοδοτούν με πρόσφυγες την Ευρώπη, αυτό μόνο στα πιο τρελά μου όνειρα το σκέφτομαι! Και κάνω πολλά τέτοια!
    Αλλά κι αυτές οι υποτονικές αντιδράσεις του Δήμου σας..... μόνο για ξεκάρφωμα είναι!
    Όσο για τα κακοποιά στοιχεία που αναφέρεις μεταξύ των προσφύγων, σκέψου λίγο... Όταν σου φέρεται ο "πολιτισμένος¨ κόσμος σα να είσαι σκουπίδι.... έτσι θ αντιδράς κι εσύ. Γιατί θέλει μεγάλη δύναμη να ξεκολλήσεις από τη λάσπη που σ έχουν πετάξει και δεν την έχουμε όλοι. Ας μην είμαστε αυστηροί με τους ικέτες ¨του πολιτισμού μας¨, όχι γιατί δεν υπάρχει η ατομική ευθύνη, αλλά γιατί πριν απ αυτήν υπάρχει η ευθύνη της Κοινωνίας των Εθνών (αλήθεια που είναι αυτή;;), η ευθύνη της ΕΕ, η ευθύνη του Ελληνικού κράτους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.