Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

"Aerial yoga : Τι θα έλεγες για μια προπόνηση στον αέρα;"

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Αν συνεχώς θέλετε να ανακαλύπτετε και να καταπιάνεστε με νέα πράγματα και οποιαδήποτε νέα τάση σας κεντρίζει το ενδιαφέρον τότε εμείς στο Kinesis– Gym σας έχουμε την λύση! Τι θα λέγατε να κρεμαστείτε ανάποδα από μια υφασμάτινη αιώρα για να γυμνάσετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε τον νου σας; Η AERIAL YOGA είναι γεγονός εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα, τώρα και στην πόλη μας! Έτοιμοι, λοιπόν, να φέρετε τα πάνω κάτω;

Η AERIAL YOGA είναι ένας νέος «υβριδικός» τύπος yoga που γίνεται στον αέρα, συνδυάζει τις παραδοσιακές στάσεις της yoga με την εξάσκηση ενός εναέριου ακροβάτη, αναρτησσόμενοι μετέωρα απο ένα μαλακό ύφασμα. Οι παραδοσιακές στάσεις της yoga εξερευνούνται με ένα νέο, διασκεδαστικό τρόπο που βοηθάει κάποιον να εμβαθύνει στη στάση διατηρώντας παράλληλα σωστή ευθυγράμμιση, και όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια της βαρύτητας.

Η αιώρα προσφέρει μια εμπειρία μοναδικής βαρύτητας , ο καθένας μπορεί να εντυπωσιάσει με τις ικανότητες του που μέχρι πριν δεν είχε ανακαλύψει . Το σημαντικό όμως είναι ότι μέσα από αυτό το "παιχνίδι" στον αέρα το σώμα γυμνάζεται εντατικά και η ενδυνάμωση των μυών είναι εμφανής μετά από μερικά μαθήματα . Οι θετικές επιδράσεις στο σώμα και στην υγεία μας όμως δεν σταματούν εδώ ,οι ανάποδες στάσεις επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, αποσυμπιέζουν τους σπονδύλους περισσότερο από την κλασική γιόγκα, αφού η λεκάνη κρατιέται ψηλά και δεν υπάρχει το βάρος της λεκάνης και των ποδιών, οξυγονώνουν τον εγκέφαλο.

Για να ισορροπήσεις στην αιώρα απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στην άσκηση ,έτσι ξεπερνιέται όλο το άγχος και το στρες της καθημερινότητας . Συνεχίζοντας με τα ψυχικά οφέλη της AERIAL YOGA από το πρώτο κιόλας μάθημα διαπιστώνουμε πόσο ευχάριστα περνάει η ώρα και η διάθεση συνεχώς ανεβαίνει. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι 2-3 φορές την εβδομάδα εξάσκηση με Aerial yoga είναι αρκετή για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις την κατάθλιψη.

Για αυτούς που διστάζουν και φοβούνται η πρώτη αντίδραση είναι κατηγορηματική αλλά μια δοκιμή θα πείσει και τον πιο διστακτικό, από μάθημα σε μάθημα ο φόβος υποχωρεί και την θέση του παίρνει η απόλαυση.

Στο γυμναστήριο μας Kinesis -Gym λόγο της υψηλής ζήτησης για το μάθημα έχουν προστεθεί επιπλέον κούνιες για να μπορούν να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι.Σε κλειστά ολιγομελή τμήματα 4 έως 6 ατόμων, πρωινές και βραδινές ώρες έχετε την δυνατότητά να ξεκινήσετε. Ξεπέρασε τους φόβους και απέκτησε αυτοπεποίθηση σε περιμένουμε για ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα Aerial yoga.

*Πληροφορίες, εγγραφές στην γραμματεία του γυμναστήριο ή στο 2341020450
www.kinesis-gym.gr

* Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM instructor με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου. Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP,RPM, STEP​, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ, όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.