Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Οι Βροντάκηδες και ο Γκρούεζας

Δημοσιεύτηκε στο εκπαιδευτικό Δίκτυο ενημέρωσης Αλφα Βήτα
Ζήτω μας και μπράβο μας και με τις υγείες μας. Η ανανέωση -φτιασίδωμα, της ΝΔ είναι γεγονός. Το εγγυούνται 29 κατασκευαστές διαφθοράς, διαπλοκής, κυκλωμάτων παρα-δικαστικών και όλων των παρα-δόπιστων συλλεκτών, στα εσωτερικά και κάμποσες «βαριές» εφημερίδες κατασκευής «ηγετών», στα εξωτερικά. Μητσοτάκης -Ζίμενς, Μαντούβαλος -7 χρόνια φυλακή με αναστολή στο παραδικαστικό, Γεωργιάδης – φαρμακοβιομηχανίες, οικογενειοκρατία Βαρβιτσιώτηδες και για μαϊντανός ο ...Ψινάκης. 

Αυτοί είναι το ανανεωμένο πρόσωπο της Δεξιάς στη χώρα. Ένα χρόνο μετά την πλήρη απαξίωση στη συνείδηση του ελληνικού λαού, η ΝΔ, ελέω των ξένων αφεντικών προαλείφεται για διάδοχη κατάσταση, του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεθωριάζει γοργά.

Σε μια γιγάντια κωλοτούμπα, τα πρώην άσβεστα μίση της ελληνικής πατροπαράδοτης φεουδαρχικής οικογενειοκρατίας, μετατράπηκαν σε εκλογική υποστήριξη και μετεκλογικά παζαρέματα. Μητσοτάκηδες και Σαμαράδες. Πως λέμε Βροντάκηδες και Φορτουνάκηδες και στους ρόλους των Βουγιουκλάκη -Παπαμιχαήλ, ο Κυριάκος με τον Άδωνι. 

Βεντέτα που κρατούσε πάνω από 20 χρόνια, από το 1993, όταν ο Σαμαράς έριξε από την κυβέρνηση τον πατριάρχη Μητσοτάκη, για να τον διαγράψει ο πατριάρχης από το κόμμα, να φτιάξει την «Πολιτική Άνοιξη» ο Σαμαράς, για να βάλει βέτο το Μητσοτακέικο για την επανεισδοχή του στη ΝΔ το 2004 και να το αποσύρει. Θέλει πολύ χαρτί και χώρο για να αναφερθεί κανείς βήμα- το βήμα στην άβυσσο που χώριζε τις δυο οικογένειες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, χρόνια τώρα. 

Μπροστά στον κίνδυνο επικράτησης της Καραμανλικής πτέρυγας στη ΝΔ, στη μούγκα και χωρίς καμία ντροπή, οι συμφωνίες κλείστηκαν και τα στρατόπεδα διαμορφώθηκαν. «Άνθρωποι, Άνθρωποι, αιμοδιψείς, αιμοχαρείς και αιμοβόροι. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;», (που έλεγε και ο Τσαγανέας στην ταινία «Οι Γερμανοί ξανάρχονται»), τόσων χρόνων;

Έτσι λοιπόν έχουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εις δόξαν της οικογενειοκρατίας στις αρχές του 21ου αιώνα. Την «αξιοσύνη» του, ανέλαβαν να αποδείξουν οι ναυαρχίδες του τύπου των ιμπεριαλιστών. Η βρετανική «Γκάρντιαν» σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και γοητευτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρας αλλά, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, «το βιογραφικό του είναι μεγάλο και ουσιαστικό». 

Και η αμερικανική «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» μας ενημέρωσε ότι έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς είναι «Μεταρρυθμιστής βουλευτής» και «επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων». Για το βιογραφικό τι να πούμε! Ότι είναι προσόν το ότι φοίτησε στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Χάρβαντ; Αυτό το πανεπιστήμιο που οι φοιτητές του είναι τόσο αξιόλογοι, που πληρώνουν 2.000 δολάρια είσοδο για να ακούσουν τη διάλεξη του Γιωργάκη του Παπανδρέου; Σωθήκαμε χωρίς αμφιβολία. Πτυχία, βούλες και καθηγητηλίκι, είχε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, μα θα μείνει στην ιστορία, ως Μπαρουφάκης.

Πρόεδρος της ΝΔ, Μητσοτάκης και αντιπρόεδροι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Τους ξέρουμε καλά. Έχουν δώσει δείγματα λυσσασμένης μνημονιακής δουλοφροσύνης. Οι τρεις μαζί θα παραλαμβάνουν τα αγγλογραμμένα, στις Βρυξέλλες, νέα μέτρα υπέρ- λιτότητας και θα τα επιστρέφουν, ως απαράδεκτα, στους διεθνείς ληστές, ζητώντας να στείλουν περισσότερα μέτρα.

Ο Τσίπρας και ο θλιβερός ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να κυβερνήσει. Το κατάλαβαν πρώτοι οι διεθνείς πάτρωνες. Πριν ενάμιση χρόνο, τον μπιζάρανε οι ίδιες ναυαρχίδες, σαν το χαρισματικό ηγέτη, που μαγεύει τα πλήθη. Τα πλήθη τον πήρανε χαμπάρι και οι μέρες του είναι θολές. Το 3ο μνημόνιο «κινδυνεύει». Γι' αυτό και ετοιμάζουν τον Μητσοτάκη.

Ο Τσίπρας να ψηφίσει τα μνημονιακά μέτρα και ο Μητσοτάκης να τα εφαρμόσει με το μαστίγιο. Καλά τα σκέφτηκαν οι γέρικες αλεπούδες.

Στον Ι.Σχινά, γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θαρρεί πως μπορεί να κανιβαλίζει ατιμώρητα πάνω στην ανιδιοτέλεια του κομμουνιστικού κινήματος της πατρίδας μας, για την επαγγελματική αποκατάσταση της οικογένειας και των φίλων του, η στήλη του αφιερώνει την ατάκα του υπουργού Μαυρογιαλούρου, από την εξαιρετική ασπρόμαυρη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, «Υπάρχει και φιλότιμο».

«Και συ τι δουλειά κάνεις, ρε Γκρούεζα;»... «Μα εγώ είμαι του κόμματος, κύριε υπουργέ»!


Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.