Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

"Σε πείσμα των καιρών το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο"

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 
Σαράντα δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που μια ομάδα φοιτητών αποφάσισε ότι η ξενοκίνητη χούντα που βασάνιζε την Ελλάδα και τους Έλληνες έπρεπε να τελειώσει. Με όπλο το πάντα επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και κάλεσαν τον λαό σε επανάσταση. Η χούντα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο, όμως η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει.

42 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι εδώ, να μας καλεί και να μας εμπνέει με το νόημα του στους αγώνες του σήμερα. Είναι εδώ για να μας θυμίζει, ότι ο λαός που παλεύει για την τύχη του είναι και κύριος της μοίρας του.

Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ισότητα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του τόπου μας να κρατήσουν ζωντανό το μήνυμα του αγώνα των φοιτητών. Να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια απαξίωσης του από κάθε λογής ακροδεξιούς και οπαδούς της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αυτών που χρόνια τώρα προσπαθούν να αθωώσουν την χούντα των συνταγματαρχών και να αμαυρώσουν την μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, επιχειρώντας να ξαναγράψουν την ιστορία.

Είμαστε εδώ, σταθερά απέναντι σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό. Παίρνουμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Υπηρετούμε τη μνήμη του αγώνα των αγωνιζόμενων φοιτητών του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου