Πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Μανιταριού στις 2-3-4 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων.
Πέντε χιλιάδες κόσμος, οκτώ χιλιάδες μερίδες φαγητού με μανιτάρι, είκοσι διαφορετικά μαγειρέματα από δέκα διαφορετικούς σεφ, άφθονο κρασί και μπύρα, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς της 1ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε το περασμένα Σαββατοκύριακο στην Καλαμπάκα.
Διοργανωτής: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.
Το Μουσείο ιδρύθηκε πριν 10 μήνες. Στην ουσία πρόκειται για δύο μουσεία. Εκείνο των ζώων, με καταπληκτικά εκθέματα και παρουσιάσεις των ζώων μέσα σε προσομοιώσεις του φυσικού τους περιβάλλοντος και εκείνο των μανιταριών το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Οι κριτικές που έχει δεχθεί από Έλληνες και ξένους επισκέπτες είναι άριστες. Το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από το Μουσείο, αλλά και από τις δραστηριότητες της Γιορτής. Συγκεκριμένα:
Πλάνα από τη συλλογή των μανιταριών που έγινε το πρωί του Σαββάτου. Όσοι επισκέπτες επιθυμούσαν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ειδικούς του είδους και να μαζέψουν μανιτάρια με την καθοδήγησή τους.
Πλάνα από την επιστροφή τους και την ταυτοποίηση των μανιταριών που έγινε σε ειδικούς πάγκους στην πλατεία της Καλαμπάκας που έγινε και η Γιορτή.
Πλάνα από τη Γιορτή, με τους δέκα περίπου σεφ, οι οποίοι μαγείρεψαν με πολλούς τρόπους μανιτάρια, όπως μανιταρόσουπα, ριζότο με μανιτάρια, ψητά μανιτάρια, σνίτσελ μανιτάρι κτλ. τα οποία προσφέρθηκαν ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες, οποίοι ξεπέρασαν τις 5000 άτομα.
Πλάνα από το θεατρικό έργο «Η Αλίκη στη χώρα των Μανιταριών», καθώς και πλάνα από τα δύο μουσικά συγκροτήματα. Τους “Manitarock” οι οποίοι οφείλουν τη δημιουργία τους στην αγάπη των μουσικών για τα μανιτάρια και σε ένα νεανικό συγκρότημα τα “Βγοντζάκια”, που ήρθε ειδικά για τη γιορτή.
Πλάνα από τα χορευτικά συγκροτήματα με τους παραδοσιακούς χορούς, καθώς και πλάνα από την έκθεση μανιταροτέχνης που έγινε στην αίθουσα εκθέσεων του Μουσείου.
Δηλώσεις του Γιώργου Κωνσταντινίδη, προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, καθώς και του διευθυντή του Μουσείου,κυρίου Νίκου Πάλλα, όπως επίσης και κάποιες δηλώσεις επισκεπτών της γιορτής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.