Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κιλκίς: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

"Όπως προβλέπεται στο π.δ. 304/2001 η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθορισθεί ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος . Φέτος λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών η Hμέρα Μνήμης μετατέθηκε για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.
΄Ετσι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη του Κιλκίς τελέστηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θυμάτων του Τουρκικού Κράτους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενου από τους Ιερείς του Ιερού Ναού παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου.

Μετά το Μνημόσυνο πήρε το λόγο η Προέδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου & Περιχώρων κα Αικ. Τσαγκάκη, ως εκπρόσωπος των απογόνων προσφύγων Μικρασιατών που κατοικούν στο Κιλκίς, η οποία είπε δύο λόγια από ψυχής για την σημασία της μέρας αυτής για τους Μικρασιάτες.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Δημαρχείο, όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια από τις Αρχές και Μικρασιάτικους Συλλόγους.

Κατέθεσαν στεφάνια:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ι. Τσογγίδης-ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Συντονιστής για το Ν. Κιλκίς του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλειος Μάτσκος, οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου κυρία Αικατερίνη Τσαγκάκη, συνοδευόμενη από ομάδα νεανίδων του Συλλόγου ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών & Ερευνών Ευρωπού. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η κατάθεση του στεφανιού του Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Κίζδερβεντ» από τον μικρό Χρήστο γιό του Κυμπαρίδη Στυλιανού, Κιζδερβεντιώτη στην καταγωγή, και της Καλλισθένης Πάκα. Η τρίτη γενιά Κιζδερβενιωτών παραδίδει στην επόμενη…

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα Μαρία Τσοπούλου, ο Γεν. Δντής της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε. κ. Παύλος Πασσαλίδης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Κιλκίς του Λυκείου των Ελληνίδων κα Δάφνη Νιάκα και οι πολιτευτές του Νομού κ. Καζαντζίδης Ανα-στάσιος (Σούλης) (ΝΔ) και Τατίδης Νικόλαος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)."          

Υπογράφει ο Απόστολος Ν. Καραγιαννόπουλος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών & Ερευνών Ευρωπού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.