Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σύσσωμη η σχολική μας κοινότητα μπήκε σε αθλητικούς ρυθμούς. Με αθλητική περιβολή, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήγαμε στο ΔΑΚ Κιλκίς για τους σκοπούς της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα ήταν καλά δομημένο, όλοι γνώριζαν το ρόλο τους και είμασταν όλοι ...γυμναστές για μια μέρα.

Κατ’ αρχήν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν έναν αθλητικό χώρο υψηλών προδιαγραφών και να μάθουν τους κανόνες που διέπουν τη χρήση του. Έφεραν καθαρά παπούτσια για ν’ αλλάξουν, κάθισαν στις κερκίδες σαν θεατές, στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο σαν αθλητές, ακολουθώντας το σκεπτικό του ευ αγωνίζεσθαι.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, με θέμα: «Γνωρίζω Ολυμπιακά Αθλήματα» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια ολυμπιακά αθλήματα και να δοκιμάσουν τις βασικές τους κινήσεις. Ενόργανη, Μπάσκετ, Χάντμπολ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο και Μπάντμιντον ήταν τα αθλήματα. Σε κάθε σταθμό υπεύθυνος καθοδηγητής ήταν ένας ή δυο εκπαιδευτικοί με βοηθούς 2,3 εθελοντές της ΣΤ τάξης.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είχε θέμα «Γεύση ανταγωνισμού» και ήταν σκυταλοδρομίες με διάφορους συνδυασμούς κινήσεων, χωριστά για τις μεγαλύτερες τάξεις και χωριστά για τις μικρότερες.

Τέλος, στο τρίτο μέρος το θέμα ήταν «Εμβαθύνω σε ένα ολυμπιακό άθλημα» κι έγινε με την ευγενική συμμετοχή των υπευθύνων των ομάδων χάντμπολ της πόλης μας. Τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη, ομοσπονδιακό προπονητή μικρών ηλικιών και προπονητή της αντρικής ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς, τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, προπονητή της Ακαδημίας Χάντμπολ και της αντρικής ομάδας των Ποντίων Κιλκίς και τον κ. Κώστα Κωστόπουλο, πρόεδρο του τμήματος χάντμπολ. Χωρίσαμε το γήπεδο στα τρία και τα παιδιά, σε ομάδες των 5 ατόμων, είχαν την ευκαιρία να παίξουν χάντμπολ στο φυσικό του χώρο, με εστίες και κατάλληλο έδαφος.

Η 2η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οπότε στο σχολείο μας μαθαίνουμε και δοκιμάζουμε παραολυμπιακά αθλήματα όλη την εβδομάδα και τα παιδιά της ΣΤ’ ετοίμασαν στο μάθημα της Πληροφορικής, παρουσιάσεις για τα διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα με φωτογραφίες, κανονισμούς και βίντεο και τις παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, που πέρασαν κατά τμήματα να παρακολουθήσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.