Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τελετή ορκωμοσίας ογδόντα εννέα (89) νέων Υπαστυνόμων Β΄

Τελετή ορκωμοσίας ογδόντα εννέα (89) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β΄, αποφοίτων των Τμημάτων Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2015 το πρωί, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Βέροια.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη επέδωσαν τα ξίφη σε πενήντα δύο (52) νέους Υπαστυνόμους Β’, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης-Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Νομού Αττικής κ. Βασίλειος Οικονόμου και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κατσάρας, και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, στο Πανόραμα Βεροίας, τα ξίφη στους τριάντα επτά (37) νέους Υπαστυνόμους Β’ επέδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Σοφιό, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη και το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης - Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Αργύριος Δημόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Καλαΐτζίδης, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Συνταγματάρχης Στυλιανός Γασπαράκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τουλίκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, άλλοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων Αξιωματικών.

Οι ογδόντα εννέα (89) νέοι Αξιωματικοί ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, διάρκειας τεσσάρων (4) περίπου μηνών.

Στόχος της μετεκπαίδευσης υπήρξε η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των μετεκπαιδευομένων, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που προέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως Υπαξιωματικοί και η ενημέρωσή τους σε σύγχρονα ζητήματα και γενικότερα, θέματα διοίκησης προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, αποτελούμενο από θεματικές ενότητες όπως:

· Δικονομικά ζητήματα (ποινικό και δικονομικό δίκαιο).

· Εγκληματολογικά - ανακριτικά ζητήματα και θέματα ιατροδικαστικής.

· Θέματα διοίκησης προσωπικού.

· Θέματα συνταγματικού – διοικητικού δικαίου, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεων κράτους – πολίτη.

· Θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως ειδικότερα θέματα ασφαλείας και τάξης, τροχαίας, αλλοδαπών, διαχείρισης κρίσεων, διερεύνησης εγκλημάτων, οργανωμένου εγκλήματος, διαχείρισης πληροφοριών κ.λπ.

· Θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, διεθνούς δικαίου, εθνικών θεμάτων και ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας.

Αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωσή του στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή υλοποιεί κάθε χρόνο πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων για την παροχή στοχευμένων γνώσεων στο αστυνομικό προσωπικό από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της Ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και από έμπειρους και καταρτισμένους Αξιωματικούς του Σώματος.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.