Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετικά με την επιθεώρηση από Ρωσική Υπηρεσία σε ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

Στο πλαίσιο της επικείμενης επιθεώρησης από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) σε ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους (αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά/τυροκομικά και προϊόντα κρέατος) στην Τελωνειακή Ένωση (ΤΕ), σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ως την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015.
Επισημαίνεται ότι η διενέργεια της προαναφερθείσας επιθεώρησης δεν συνεπάγεται τη δυνατότητα άμεσης εξαγωγής, αλλά μόνο τη δυνατότητα εξαγωγής, εφ’ όσον εκλείψουν όλοι οι περιοριστικοί παράγοντες (π.χ. εμπάργκο).

Στην εν λόγω αίτηση πρέπει να αναγράφονται τα παρακάτω:

1. Στοιχεία της εταιρείας (επωνυμία, κωδικός έγκρισης, διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας ) και τα προϊόντα που επιθυμεί να εξάγει.

2. Δέσμευση της εταιρείας ότι η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην ΤΕ προσαρμόστηκε κατάλληλα και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΤΕ και έχουν διενεργηθεί οι σχετικοί αυτοέλεγχοι.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΤΕ στον ιστότοπο του Υπουργείου μας

(http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/eisagoges-ejogoges/ejagoges/1975-ejagoges-zoikhs-rosia ).

Η ακριβής ημερομηνία διενέργειας της επικείμενης επιθεώρησης, καθώς και οι επιχειρήσεις που θα επιθεωρηθούν, θα σας γνωστοποιηθούν μόλις ενημερωθούμε σχετικά από τη Ρωσική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου