Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. προς Καμμένο, με θέμα την συνυπηρέτηση Στρατιωτικών -

Επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. προς  Καμμένο Παναγιώτη
"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες στρατιωτικών είναι το θέμα της συνυπηρέτησης των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 (Συνυπηρέτηση Συζύγων) του ΦΕΚ τ. Β΄ 1631/01-07-2013, αναφέρονται οι προϋποθέσεις για τη συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Γνωρίζουμε επίσης , πως οι αρμόδιες Διευθύνσεις των ΓΕ προσπαθούν να υλοποιούν κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερα τις διατάξεις του ανωτέρω. Βέβαια υπάρχουν ακόμη προβλήματα που καθιστούν ιδιαιτέρως δυσχερή την καθημερινότητα των συνυπηρετούντων σε ορισμένες περιπτώσεις, που χρήζουν αντιμετώπισης.

Ειδικότερα σας αναφέρουμε τα εξής:

α) Δεν αναφέρεται πουθενά ότι καθορίζεται κοινή ημερομηνία εκτέλεσης μετάθεσης συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές οι ημερομηνίες μεταθέσεων των συζευγμένων στελεχών να απέχουν μεταξύ τους αρκετό διάστημα. Λόγω αυτής της διαφοράς χρόνου υλοποίησης των μεταθέσεων, δημιουργούνται πολλά σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια των συζευγμένων στελεχών (οικονομικά, οικογενειακά κ.ά.).

β) Αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 ότι “Ως τόπος συνυπηρέτησης νοείται Μονάδα ή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που εδρεύει κατ’ αρχάς σε ίδια περιφερειακή ενότητα και όπου αυτό δεν είναι εφικτό σε όμορη περιφερειακή ενότητα”, και στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 ότι “Οι γυναίκες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που επιστρέφουν από άδεια κύησης−τοκετού, τοποθετούνται στον τόπο προτίμησής τους, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση, άλλως σε όμορη περιφερειακή ενότητα, όπου και δύνανται να παραμείνουν για πέντε (5) έτη, εφόσον το επιθυμούν.”. 

Υπάρχουν όμως όμορες περιφερειακές ενότητες που απέχουν μεταξύ τους πολλά χιλιόμετρα και σε περίπτωση μετάθεσης των συζύγων σε αυτές, το αποτέλεσμα είναι τα στελέχη να υπόκεινται σε καθημερινές μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα το μέτρο της συνυπηρέτησης να καθίσταται πολύ προβληματικό.

Με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται, προτείνουμε να εξεταστεί η δυνατότητα να καθορίζεται κοινή ημερομηνία εκτέλεσης μετάθεσης εσωτερικού/εξωτερικού συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τροποποιώντας τον Ν.3883/2010 και την ΥΑ Φ.411/253437/Σ.2358/1 Ιουλ 13 (ΦΕΚ τ. Β΄ 1631/01-07-2013).

Επίσης να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης των ισχυόντων, και ως τόπος συνυπηρέτησης να νοείται Μονάδα ή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύει μόνο σε ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τη Μονάδα ή Υπηρεσία που υπηρετεί ο άλλος σύζυγος, σε εύλογη χιλιομετρική απόσταση, για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων μετακίνησης, με δεδομένη και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ελπίζουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί εφόσον είναι δυνατό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.