Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

"Κλονίζεται το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του ν. Κιλκίς"

Υπογράφει η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς 
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς με επικεφαλή τον γραμματέα Σταμάτη Παπουλίδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γεν. Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Μακεδονίας κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη προκειμένου να αναπτύξουν τις προτάσεις τους σχετικά με την αναδιάταξη των δομών της Αστυνομίας στο νομό Κιλκίς.

Τα μέλη της Ν.Ε. εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στην πρόταση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη κατάργηση πέντε αστυνομικών τμημάτων στο νομό μας καθότι θα κλονιστεί σοβαρά το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του νομού μας.

Ο νομός Κιλκίς αποτελείται από πολλούς μικρούς και μεγαλύτερους οικισμούς μεταξύ των οποίων υπάρχει μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Ο σχεδιασμός της αναδιάταξης αυτής που είναι άμεσα συνδεόμενος με την αρχιτεκτονική της σημερινής αυτοδιοίκησης για την δημιουργία ενός αστυνομικού τμήματος ανά Καλλικρατικό Δήμο είναι εντελώς άδικος καθώς τα km2 έκτασης του Δήμου Κιλκίς και Δήμου Παιονίας είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας κάτι που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού λόγο μεγάλων αποστάσεων και ορισμένες φορές κακού οδικού δικτύου.

Επιπλέον ο νομός Κιλκίς τους τελευταίους μήνες έχει αναλάβει ένα δυσανάλογο του μεγέθους του βάρος σχετικά με τη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών–προσφύγων που εγκλωβίζονται στη περιοχή και δημιουργούν καταστάσεις ασύμμετρες όσον αφορά την επιχειρησιακή δυνατότητα αντιμετώπισης τους από μέρους της αστυνομίας.

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς δεν είναι αντίθετη στην αναδιάταξη των δομών της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό μας.

Ωστόσο η αναδιάταξη αυτή οφείλει να γίνει αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με κύριο πάντα μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών του ακριτικού μας νομού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.