Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη Τέρενς Κουίκ στον Ανδρέα Βεργίδη

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, προερχόμενος από τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Γουμένισσας την ίδια ημέρα.

Ο κ. Κουίκ, αφού ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Βεργίδη, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παύλο Θωμαΐδη, για τα σοβαρά ζητήματα της Π.Ε.Κιλκίς, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Θωμαΐδης και από πλευράς αγροτοκτηνοτρόφων ήταν παρόντες οι Αλ. Σημαιοφορίδης, Χρ. Σολομωνίδης, Γ. Λασκάκης και Στ. Ορφανίδης.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι κατ’ αρχήν έθεσαν το ζήτημα της σχεδιαζόμενης σκληρής φορολόγησης των αγροτικών δραστηριοτήτων με συντελεστές φορολόγησης και ποσά που θα οδηγήσουν τον κλάδο στον πλήρη αφανισμό. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων, ο κλάδος τους δεν αρνείται τη φορολόγηση της οικονομικής τους δραστηριότητας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτό όμως πρέπει να γίνει, αφού προηγουμένως ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα στη διαδικασία της παραγωγής, λόγω κυρίως των απρόβλεπτων καιρικών και άλλων συνθηκών.

Ο κ. Κουίκ για το θέμα της σχεδιαζόμενης φορολόγησης διαβεβαίωσε τους αγροτοκτηνοτρόφους ότι τίποτε δεν έχει παγιωθεί ακόμη. Οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί ύστερα από διεξοδικό διάλογο προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ελάφρυνσης της φορολογίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων -όπως και ο κ. Βεργίδης- έθεσαν στη συνέχεια τα βασικότερα ζητήματα που απειλούν τον κλάδο στο Κιλκίς, αλλά και σε όλη τη χώρα. Τρία είναι τα πλέον «καυτά» προβλήματα :

α) Η άμεση καταβολή έστω ενός τμήματος της ενίσχυσης από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η μη καταβολή κάποιου ποσού θα οδηγήσει μαθηματικά σε πλήρη αδυναμία σποράς των αγροτικών εκτάσεων για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

β) Η άμεση καταβολή των ενισχύσεων για τις βιολογικές δράσεις σε γεωργία και κτηνοτροφία. Όπως επεσήμαναν οι αγρότες, η αποζημίωση καθυστερεί ήδη για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο.

γ) Η παράταση στα Σχέδια Βελτίωσης αγροτοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, παράμετρος απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό και τη διατήρηση αγροτοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Ο Υφυπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε τους αγροτοκτηνοτρόφους και τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα προωθήσει τα ζητήματα στα αρμόδια Υπουργεία, καθώς επίσης και προς το Μαξίμου. Για την αποτελεσματικότερη παρέμβασή του, ζήτησε από τον κ. Βεργίδη την αποστολή κωδικοποιημένων σχετικών επιστολών για κάθε ζήτημα χωριστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.