Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Έναρξη βιωματικού εργαστηρίου για παιδιά 4-5 χρονών με τίτλο «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ» το Νοέμβριο 2015 στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών (προνήπια και νήπια) με τίτλο Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ. Στο εργαστήρι χρησιμοποιώντας την εικόνα, το παιχνίδι, την αφήγηση, τη ζωγραφική και τη μουσική τα παιδιά θα κάνουν νέες γνωριμίες, θα συνεργαστούν μεταξύ τους σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τέσσερα βασικά συναισθήματα τη χαρά, τη λύπη, το θυμό και το φόβο με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι 2, 9, 16 και 23 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00-18:00. Στην πρώτη και τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα παράλληλο εργαστήρι για τους γονείς των παιδιών από την κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρο-οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης. Το εργαστήρι υλοποιείται στo χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή -χωρίς οικονομική επιβάρυνση- στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) ή και στο e-mail nireas@kpnireas.gr μέχρι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έναρξη βιωματικού εργαστηρίου για ενήλικες με τίτλο «Οι σχέσεις μας σε ένα νέο χρόνο» τον Νοέμβριο 2015 στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων με θέμα «Οι σχέσεις μας σε ένα νέο χρόνο».

Σήμερα όλο και περισσότερο αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος δεν είναι πια γραμμικός. Το να επανεκπαιδευτούμε στο χρόνο δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στο τώρα είναι αναγκαίο. Η πραγματικότητα δημιουργείται από εμάς τους ίδιους στον χρόνο που θέλουμε και στο πλαίσιο που ορίζουμε.

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια του χρόνου, καθώς και τη δύναμη της πρόθεσης και της σκέψης μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενήλικα, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ιδιότητας που θέλει να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό του, αλλά και να επικοινωνήσει και να μοιραστεί και με άλλα άτομα αυτή την εμπειρία.

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι 18 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 2, 9 & 16 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 με 20:30. Το εργαστήρι υλοποιείται στo χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η κα Έφη Τζούρα, Ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή -χωρίς οικονομική επιβάρυνση- στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) και στο e-mail nireas@kpnireas.gr έως την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.