Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν έχουμε καμιά ελπίδα σύντροφοι - Μόνο την τσίπα μας μπορούμε να σώσουμε



Της Μέμας Τεμεκενίδου

Μόνο την τσίπα μας μπορούμε να σώσουμε. Και γι αυτό δεν είμαι βέβαιη. Θα μου πείτε, Τι ελπίδα μπορεί να έχει μια χώρα που στέλνει τα παιδιά της δουλάκια στας Ευρώπας κι αντί να κάθεται να κλαίει με λυγμούς και να ψάχνει λύσεις, για να τα φέρει γρήγορα πίσω…….. χαίρεται που ¨γλύτωσαν αυτά τουλάχιστον¨.



Γλύτωσαν;; από τι γλύτωσαν;; από την καταδίκη να δουλέψουν και να στήσουν στα πόδια της τη χώρα τους; από την ποινή να ζουν στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, να ακούν τη γλώσσα τους, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με γονείς – παππούδες- θείους κάτω από το φωτεινό ήλιο, να φτιάξουν τα κακώς κείμενα της Ελλαδίτσας μας που δεν είναι και λίγα;; Ή από την καταδίκη να κυβερνώνται από τους ανίκανους (ή πολύ ικανούς τελικά γι αυτό που ορίστηκαν να κάνουν;;) που εμείς ψηφίζουμε;;

Και δεν περνάει από κανενός το μυαλό, ότι το έχουμε ξανακάνει και ξανακάνει και ξανακάνει αυτό και φτιάξαμε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο (για να μην πάω πιο πίσω στα χρόνια και θυμηθώ την Ρωσία, την Κριμαία, τον Καύκασο, τη Σιβηρία, την Αυστρο- Ουγγαρία, τη Ρουμανία…), αλλά την Ελλάδα δεν την οχυρώσαμε απέναντι στη διαρκή προσφυγιά του λαού μας. Ούτε απέναντι στους παντός είδους αγύρτες.

Και τώρα πια, ούτε που έχουμε όρεξη να παλέψουμε για τίποτα. Γιατί τάχατες κουραστήκαμε λέει… και γιατί κουραστήκαμε;;; διότι όλοι αυτοί οι αλητήριοι στους οποίους αναθέταμε την διακυβέρνηση της χώρας και την προστασία της δημοκρατίας μας…. Μας πούλησαν λέει!

Δηλαδή η ¨Δημοκρατία κατ΄ ανάθεση¨…. Δε μας βγήκε! Και δεν πάει το όποιο περιεχόμενο του κρανίου μας, ότι υπάρχει κι άλλη λύση. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!! Γιατί αυτό έχει κόστος! Τη βολή του καναπέ μας. Προτιμάμε να δηλώνουμε απογοητευμένοι από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τις συγκυβερνήσεις κα τις αλαξοκωλιές μεταξύ τους και με διάφορα άλλα κομματάκια που στην πορεία τα καταβρόχθισαν, να πούμε και το ¨κι αυτό το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα¨ , χωρίς τη βοήθεια μας φυσικά και να ξαναδώσουμε την εντολή ….. σε κάποιον απ τους ίδιους. Που μπορεί να έκανε και καμιά βόλτα απ αλλού, αλλά πάλι σε κάποιο μεγάλο ¨μαντρί¨ επέστρεψε.

Γιατί αυτό είναι το μεγάλο μυστικό! Το μεγάλο κι ελεγχόμενο μαντρί. Που δεν έχει σημασία πως θα το λένε, αρκεί να κάνει σωστά τη δουλειά που του έχουν αναθέσει! Να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών του! Όχι ημών των αφελών φυσικά, αλλά των πραγματικών! Αυτών που τα συμφέροντα…… κι εμείς υπηρετούμε κατά βάθος. Και που είμαστε συνεπείς σ αυτό, χρόνια τώρα! Γιατί παίρνουμε γραμμή από τα κανάλια τους και είναι τόσο βολικό !!!!!!

Ούτε κουραζόμαστε, ούτε προβληματιζόμαστε, ούτε ζούμε! Γιατί είναι μεγάλο ζόρι η αντίσταση στο θάνατο του μυαλού μας.

Το Σάββατο 5 του Σεπτέμβρη, κατέβηκα όπως κάθε χρόνο να διαδηλώσω στην μεγάλη όπως περίμενα πορεία της ΔΕΘ, και είδα την αλήθεια. Το 1/3 της περσινής συγκέντρωσης και το κεντρικό μπλοκ… των μεταλλωρύχων της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ.

Όλα βαίνουν καλώς. Διαλύθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα, ας είναι καλά οι Παναγόπουλοι κι οι Πιπεριάδες αυτού του κόσμου……… κι όλοι οι άλλοι κυβερνητικοί συνδικάλες που τόσα χρόνια προσπαθούν με συνέπεια να το πετύχουν, μαζί με τα κανάλια.

Κι όχι , δεν είναι παροδικό. Είναι η ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας, για τα οποία δε σκοτωθήκαμε ν αγωνιζόμαστε. Το κάνουμε… Κατ ανάθεση πάντα!

Στον Κωνσταντίνο που ήταν ωραίος ως Έλλην, στον Ανδρέα που ήταν μάγκας, στον Γκαντέμη που ήταν ;;;;;, ξανά στον Ανδρέα γιατί ήταν και πολύ μάγκας, στον Σημίτη για λόγους που δεν κατάλαβα τότε αλλά σκάσανε στα μούτρα μας μαζί με τη σιγουριά του ευρώ… στον Κώστα γιατί ήταν ο εκλεκτός του συστήματος και των χασαποταβέρνων, στο Γιωργάκη γιατί είχε τα όνομα κι ελπίζαμε ότι θα είχε και τη χάρη αλλά ευτυχώς δε μακροημέρευσε γιατί ήταν μάπα το καρπούζι, στον Σαμαρά & ΣΙΑ γιατί κατά βάθος μας πάει δεξιά το χεράκι μας…… και μετά είπαμε να πάμε αριστερά, όσο αντέχαμε φυσικά ή όσο μας υποδείκνυαν. Και βγάλαμε το γελαστό παιδί- Αλέξη, που μας γέμισε ελπίδες και ωραία λόγια.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Αλλά μετά από δεκαεφτά ώρες συνεδρίαση….. σωριάστηκε κάτου ! στα πατώματα του 3ου μνημονίου. Και ωωω! του θαύματος, αντί να τον πιάσουν τα ΜΜΕ και να τον κάνουν τ΄ αλατιού, κοίτα να δεις! Τον λάτρεψαν! Και μας τον ξαναπλασάρουν. Αυτά και οι εταίροι μας! Τόσο καλά έκανε τη δουλειά τους τελικά!!! Νέος , ωραίος, αποτελεσματικός κι ανάδελφος! Και φαντασιώνεται ότι είναι ο … αναγεννητής της νέας Ελλάδας, ο νέος Μεγαλέξανδρος που αφού υπέγραψε και μας ¨έδωσε στεγνά¨, μπορεί τώρα να κοροϊδέψει τους Ούννους και τους Κουτόφραγκους για να μας σώσει.

Όχι δεν έχω να σας προτείνω εγώ, τίποτα που να τ΄ αντέχετε, εκτός απ τον Σουρή.

Τεμπελιά
Δὲν ἔχω κέφι για δουλειά,
πάλι μὲ δέρνει τεμπελιὰ
καὶ κάθομαι στὸ στρῶμα...
Βρίσκω τὸ σῶμα μου βαρὺ
καὶ ὀλ᾿ ἡ γῆ δὲ μὲ χωρεῖ
κι ὁ οὐρανὸς ἀκόμα.

Κακὰ νομίζω τὰ καλὰ
καὶ βλέπω μία στὰ χαμηλὰ
καὶ μία κοιτῶ ἐπάνω...
Σ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο τὸν χαζὸ
ἂς ἠμποροῦσα νὰ μὴ ζῶ
μὰ ...δίχως νὰ πεθάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.