Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία Υποψήφιων Βουλευτών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στα εργοστάσια ALUMIL και PRECONSTRUCTA στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Περιοδεία στο εργοστάσιο της ALUMIL και στο εργοστάσιο της PRECONSTRUCTA πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους του ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Ζαριανόπουλο Σωτήρη, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Ηλίου Κώστα και στο Κιλκίς, Τσαουσίδη Κώστα. 

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν με εργαζόμενους των δύο εργοστασίων και επικεντρώθηκαν στο γιατί πρέπει να βγει ισχυρό το ΚΚΕ από τις κάλπες.

Ανέφεραν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για το λαό, γιατί μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να πιστέψει ο λαός ότι έχει τη δύναμη να ανατρέψει την αθλιότητα που βιώνει και να το πετύχει.

Σημείωσαν ότι ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να επιταχύνει θετικές διεργασίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αναζωογόνηση συνδικάτων και σωματείων, ως οργάνων ταξικής πάλης και όχι ως οργάνων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Κάλεσαν τους εργάτες των δύο εργοστασίων να αξιοποιήσουν την ιστορική πείρα του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να βγάλουν το συμπέρασμα πως όταν ο λαός διεκδικούσε και αγωνιζόταν, μαζικά, οργανωμένα και σε ταξική κατεύθυνση, είχε κατακτήσεις και αποσπούσε δικαιώματα, ενώ όταν η αστική τάξη έβρισκε το λαό αποδυναμωμένο και διασπασμένο αύξανε την επίθεσή του και έπαιρνε πίσω τις όποιες κατακτήσεις. Η ιστορία δείχνει ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη όχι μόνο να πετυχαίνουν μικρές νίκες και να έχουν επιμέρους κατακτήσεις, αλλά μπορούν όταν το θελήσουν να κατακτήσουν οι ίδιοι την εξουσία, να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

Εξήγησαν, επίσης, ότι η ίδια η ζωή σε ένα εργοστάσιο βοηθάει ώστε ο κάθε εργάτης και η καθεμιά εργάτρια να κατανοήσει, πως αυτοί παράγουν τον πλούτο που υπάρχει, πως χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά. Κι όμως οι εργάτες αμείβονται με ένα ελάχιστο μέρος αυτού του πλούτου και το υπόλοιπο πηγαίνει στα χέρια των καπιταλιστών, στα χέρια των μετόχων των μονοπωλιακών ομίλων οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγή και όμως πλουτίζουν μέρα με τη μέρα, σε βάρος των εργατών οι οποίοι δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να τα βγάλουν πέρα, δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Τόνισαν, ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα συμβάλει, εκτός των άλλων, στο να συναντηθούν οι εργάτες με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις λαϊκές οικογένειες, σε μια Λαϊκή Συμμαχία που θα έχει αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, στη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων και που θα ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση της εξουσίας από το λαό.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της PRECONSTRUCTA Σεργιαννίδη Βασίλειο, με τον οποίο συζήτησαν για την εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή οικονομία και για την πορεία του κλάδου των κατασκευών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου