Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία αντιπροσωπείας ΚΚΕ στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Φαχουρίδη και τον Κυριάκο Τατίδηεπισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς.
Συζήτησαν με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και τους ενημέρωσαν γα τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο τις γενικότερες όσο και τις ειδικές για τα σώματα ασφαλείας.

Εξήγησαν ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και η τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι επόμενεςπου θα σχηματιστούν, από τη στιγμή που είναι προσανατολισμένες στη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επιφυλάσσουν για τα σώματα ασφαλείας ρόλο κατασταλτικό απέναντι στο λαό, προς όφελος της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ξεκαθάρισαν πως το ΚΚΕ θεωρεί ότι αποστολή των στρατιωτικών είναι η άμυνα και η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, των αστυνομικών η αντιμετώπιση του εγκλήματος, των πυροσβεστών η αντιμετώπιση των συνεπειών από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, των λιμενικών η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, η προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας. Είπαν ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν ταύτισε ποτέ τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας με τον κατασταλτικό χαρακτήρα των σωμάτων αυτών.

Θύμισαν ότι το ΚΚΕ έχει στηρίξει και με παρεμβάσεις στη βουλή τα αιτήματα σχετικά με τις αμοιβές, τις απλήρωτες ώρες υπηρεσίας, την καταστρατήγηση του ωραρίου, τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις νέων κ.ά. και ότι είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει την αποκατάσταση όλων των απωλειών των τελευταίων ετών, όχι μόνο για τους ένστολους, αλλά για το σύνολο των εργαζομένων.

Τέλος, τους κάλεσαν να πάρουν υπόψη για τις συνέπειες που και οι ίδιοι βιώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, από πού προέρχεται αυτή η πολιτική, ποιοι την υπερασπίζονται και ποιοι προσπαθούν να την σερβίρουν καμουφλαρισμένη δείχνοντας λάθος υπεύθυνους. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να διεκδικούν και να παλεύουν μαζί με το λαό, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας είναι γιοί και κόρες λαϊκών οικογενειών που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες. Να στηρίξουν στις εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου