Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Με άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Με άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ εντός του Αυγούστου απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, τότε θα διακοπεί η πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για εμπαιγμό «που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων», ενώ σημειώνεται ότι παρά τις δεσμεύσεις «η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων λοξοδρόμησε».

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί , πολλές φορές έχουν «προειδοποιήσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ».

Επί μήνες, σημειώνουν πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας «σταγόνες ρευστότητας» που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.