Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

«Η Ένταξη και Συμβολή της Οπτικής του Φύλου στον Πολιτισμό»

Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης «Η Ένταξη και Συμβολή της Οπτικής του Φύλου στον Πολιτισμό», στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων) (Α’ και Β’ κύκλου).
Το Σχέδιο Δράσης είχε στόχο στην ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών.

Η ομάδα –στόχος της δράσης ήταν 40 γυναίκες – μέλη και εθελόντριες του σωματείου - νέες, άνεργες, νεοεισερχόμενες στην αγορά εργασίας κάτω των 30 ετών, μακροχρόνια άνεργες και γυναίκες με αναπηρία.

Οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν, είναι:

¨ Δράσεις Συμβουλευτικής για την Οπτική του Φύλου. Ομαδικές συνεδρίες και συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής για την ψυχολογική ενδυνάμωση των 40 ωφελούμενων του σχεδίου,

¨ Δημιουργία και λειτουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των γυναικών μελών (και όχι μόνο) του σωματείου,

¨ Συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού με επικέντρωση σε θέματα συναφή με το φύλο,

¨ Δύο ημερίδες για την

- ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε κλάδους που τροφοδοτούν τον πολιτισμό ή/και για θέματα σύγχρονου πολιτισμού με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα στον Πολιτισμό»

- συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών κυρίως στον Πολιτισμό με θέμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

¨ Ενημερωτική εκδήλωση με ανοιχτή συμμετοχή για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη διάχυση της πληροφόρησης

¨ Διάδοση των αποτελεσμάτων

Η Πράξη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Δικαιούχος είναι η «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ –ΥΠΕΣ)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.