Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Υβρίδια των Μέσων Συσκότισης

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Δυστυχώς είναι αλήθεια. Καταντήσαμε υβρίδια των Μέσων Μαζικής Συσκότισης και δεν μας προβληματίζει η μαζική υστερία αντιπολίτευσης και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Ποια είναι άραγε τα κοινά τους συμφέροντα;;;; Και γιατί οι λαοί τους ΔΕΝ συμφωνούν με τις Κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες τους;;;
Και γιατί ενώ το ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι ¨αν συμφωνούμε με τα μέτρα που προτείνονται από τους δανειστές μας¨ οι εντεταλμένοι να μας ενημερώσουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν χωρέσει μέσα του :

1. Την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας,

2. Την έξοδο μας από το ευρώ,

3. Τη διεθνή απομόνωση μας,

4. Την καταστροφή της χώρας μας,

5. Τα επτά κακά της μοίρας μας…..κι ότι τους ταράζει τον ύπνο το βράδυ;;;

6. Και τον φόβο του εμφυλίου!! Τςτςτς!

Από πού προκύπτουν όλα αυτά;;; Δεν πρέπει να μας πουν το άρθρο, την παράγραφο, την υποσημείωση, το σχόλιο τέλος πάντων της Ευρωπαϊκής συνθήκης που το λέει;; Και γιατί η Σουηδία ή η Μεγ. Βρετανία που δεν είναι στο ευρώ, έχουν μεγαλύτερο χρέος και που το πολεμάνε με πάθος , παραμένουν στην ΕΕ με δόξα και τιμή και δεν αμφισβητείται η θέση τους;;

Είναι θέμα κύρους των χωρών;; Γιατί αν είναι έτσι, να δούμε ποιοι έχουν καταστήσει τη χώρα μας ανυπόληπτή! Και να τους αποδώσουμε τις ευθύνες που τους αναλογούν. Μόνο που τους αίτιους της ανυποληψίας μας, όλοι αυτοί που χτυπιούνται για την αξιοπρέπεια μας, τόσα χρόνια τους έχουν στο απυρόβλητο! Σε γυάλα! Και παραμένουν εκεί.

Αλλά πραγματικά, όλα αυτά προκύπτουν από το ερώτημα του Δημοψηφίσματος;; Ή είναι κάτι άλλο;; Και δεν πρέπει να μάθουμε ποιο είναι αυτό το άλλο;; Για να έχουμε όλη την εικόνα μπροστά μας και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον μας. Χωρίς φόβο.

Μιλάνε για όλα τα άλλα, όχι όμως και για τα μέτρα που προτείνονται από τους δανειστές, αλλά και από την Κυβέρνηση που στο τέλος τέλος…. δεν είναι και πολύ καλύτερα .

Δηλαδή έχουμε ευρωπαϊκή πορεία;;; από πού προκύπτει αυτό;; από τα συσσίτια; την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια για τους ανέργους και τους αδύναμους;;

Δηλαδή είμαστε μέσα στο ευρώ;; τίνει τρόπω; Επειδή μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε;; ή επειδή κουδουνίζει στις τσέπες μας;

Δηλαδή δεν είμαστε απομονωμένοι διεθνώς; Έχουμε συμμάχους και ποιους;; Αυτούς που μας στραγγαλίζουν ή τους φίλους μας αμερικανούς και ρώσους;; και φταίει ο Τσίπρας γι αυτό;; μέσα σε 5 μήνες τους χάσαμε όλους;;

Δηλαδή δεν έχουμε μια κατεστραμμένη χώρα;; και πως κατά τη γνώμη τους λέγεται η χώρα που:

α. έχει τους πιο απαισιόδοξους κατοίκους,

β. το χειρότερο σύστημα παιδείας (σε ποια ξένη χώρα έχετε ακούσει να υπάρχουν περισσότερα φροντιστήρια, παρά σχολεία;;),

γ. σπουδάζει επιστήμονες για να τους στέλνει δουλάκια στην ¨άλλη¨ Ευρώπη, αλλά αυτό που την ενοχλεί δεν είναι η ουσία, αλλά η λέξη.

δ. οι φορολογούμενοι πληρώνουν για υγεία και πρόνοια, αλλά όταν χρειαστεί να νοσηλευτούν, κοιτάνε την τσέπη τους και αν…… τους γνέψει, πηγαίνουν στα ιδιωτικά ξενοδοχεία- θεραπευτήρια, αλλιώς ζητάνε βοήθεια από ψηλά, πολύ ψηλά και δεν εννοώ τον Όλυμπο! Και όταν χρειαστούν βοήθεια….. την έχουν μόνο απ την οικογένεια τους. Αν μπορεί να τους την προσφέρει.

ε. Σε φορολογεί για το εισόδημα που βγάζεις, φορολογεί το άνεργο παιδί που συντηρείς, τον αδερφό-ή που είναι υποαπασχολούμενος-η και τους συνδράμεις, τη μάνα και τον πατέρα σου που ζουν με 500ευρώ και θα την είχαν κάνει από καιρό αν δεν τους πλήρωνες τα φάρμακα και τους γιατρούς και σου ζητάει και τα ρέστα γιατί δεν έχεις 5-10 χιλ. αποδείξεις να του προσκομίσεις.

Όχι δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τον Τσίπρα τον Παππά και τον Σακελαρίδη, ούτε καν με τον Σκουρλέτη που ο λόγος του μου αρέσει σε γενικές γραμμές. Σκεπτόμενη είμαι και προβληματισμένη. Όχι για το δικό μου μέλλον (είμαι σε καλύτερη θέση από πολλούς συμπολίτες μου ακόμη), αλλά για της χώρας μου και των παιδιών μας που τα βλέπω να παίρνουν το δρόμο για τα ξένα ή να μαραζώνουν εδώ με τα χέρια απλωμένα στους δικούς τους για βοήθεια. που δεν τολμάνε να κάνουν οικογένειες και όνειρα. που μας βλέπουν με σκυμμένα κεφάλια και φοβούνται για το αύριο. Που τους δώσαμε υλικά αλλά όχι ηθικά εφόδια ν αντιμετωπίσουνε αυτό που ήρθε και ως ένα βαθμό το προκαλέσαμε με τον ωχαδερφισμό μας.

Άραγε γιατί το φαγητό που φοβόμαστε μη χάσουμε είναι σημαντικότερο από την αξιοπρέπεια που έχουμε από καιρό απολέσει; Και γιατί αγωνιούμε τόσο για το φαί αλλά καθόλου για την περηφάνια μας;;

Και λέω το εξής: την Κυριακή πάμε να ψηφίσουμε για τα μέτρα που μας προτείνουν οι εταίροι μας και μόνο γι αυτά. Ή δεν πάμε!

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.