Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Κιλκίς: Τσάκωσαν 21χρονη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, πέτυχαν, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση και συντονισμένες ενέργειες, τη σύλληψη γυναίκας διακινητή και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 5 συνολικά αλλοδαπών.
Πρόκειται για μία 21χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σήμερα (01-07-2015) τα ξημερώματα, στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε η προαναφερόμενη, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 5 υπηκόους Αφγανιστάν, 3 γυναίκες και 2 άνδρες ηλικίας από 20 έως και 34 ετών, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 21χρονη που στερούνταν της άδειας ικανότητας οδήγησης, παρέλαβε τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρει πλησίον της μεθοριακής γραμμής, διευκολύνοντάς την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή 2 εκ των παραπάνω αλλοδαπών (31χρονος και 26χρονη), βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα, (διαβατήριο, άδεια ικανότητας οδήγησης και δελτίο ταυτότητας), τα οποία προμηθεύτηκαν από άγνωστο άνδρα έναντι χρηματικού ποσού.

Κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της 21χρονης οδηγού, καθώς και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου