Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Παράσταση του Kρατικού κουκλοθεάτρου - Burgas σήμερα στο Κιλκίς

Την εξαιρετική παράσταση του Kρατικού κουκλοθεάτρου - Burgas με το έργο TUMBA-LUMBA φιλοξενεί σήμερα 18 Μαίου στις 7 το απόγευμα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.
Μία μοντέρνα κουκλοθεατρική παράσταση από κορυφαίους Βουλγάρους κουκλοπαίχτες διανθισμένη από παραδοσιακά στοιχεία. Η διασκεδαστική ατμόσφαιρα της παράσταση θα γοητεύσει κάθε ηλικία.

Η παράσταση, όπου το παραδοσιακό και το σύγχρονο συνυπάρχουν, είναι η πιο πρόσφατη παραγωγή του Κρατικού κουκλοθέατρου- Burgas.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης που διαθέτει όλα τα στοιχεία της τέχνης του κουκλοθέατρου δεν θα διασκεδάσετε απλώς αλλά θα μάθετε πολλά πράγματα σχετικά με αυτήν την τέχνη.

Η παράσταση TUMBA-LUMBA είναι μία κοσμική εικόνα του ρυθμού και του ήχου του τυμπάνου-το παλαιότερο λαϊκό βουλγαρικό κρουστό όργανο.

Πρόκειται για το ρυθμό που μοιάζει με τον χτύπο της καρδιάς και κάνει το αίμα μας να δονείται στον ρυθμό της μουσικής και ξεσηκώνει τη φύση μας σ’ ένα πληθωρικό, απόλυτα αρμονικό χορό-το χορό της ζωής.

Αυτός είναι ο χορός της ζωής που απεικονίζει το ηλιοβασίλεμα, των πλούτο των χρωμάτων κάθε εποχής του χρόνου, η έκσταση πάνω από την πλούσια συγκομιδή, η χαρά της ύπαρξης.

Με βαθιές ρίζες στην παραδοσιακή τέχνη, ο «tumba-lumba” ρυθμός αγγίζει τα βάθη της ψυχής μας και τα γεμίζει μέχρι πάνω με γνήσια ευθυμία και αισιοδοξία.

Μπορείτε να δείτε θραύσματα της ζωής, της εργασίας, του έρωτα και μυστικιστικών εμπειριών των Βουλγάρων και όλα αυτά σε μία παράσταση, πολύ εκφραστική, σε ένα εντελώς διαφορετικό τελετουργικό κουκλοθέατρο.
https://drive.google.com/file/d/0B5NzRJnYqGvKbkllUjJSWjdhXzg/view?usp=sharing
ίασος
Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι το βουλγαρικό κουκλοθέατρο έχει μία από τις πιο διάσημες, τις πιο πολύπειρες παραδόσεις παγκοσμίως.

Το Κρατικό κουκλοθέατρο-Burgas θεωρείται ένα από τα κορυφαία κουκλοθέατρα στην χώρα. Η εταιρία Ιδρύθηκε το 1954 και έγινε κρατική το 1962.

Ειδικεύεται στα βουλγαρικά παραδοσιακά παραμύθια και στην κλασική παιδική λογοτεχνία και έχει δημιουργήσει πάνω από 250 παραγωγές που τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές.

Η ομάδα έχει ρεπερτόριο 25 παραστάσεων και δημιουργεί 3 νέες παραγωγές ετησίως. Το κουκλοθέατρο-Burgas έχει πλήθος βραβείων από σημαντικά εθνικά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική.

Διάρκεια: 50 λεπτά
Για κάθε ηλικία
Δίχως λόγια
Κούκλες και αντικείμενα
Μην τη χάσετε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.