Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Επίλογος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς, για τη χρονιά που μας πέρασε

Ζεστό το απόγευμα της Κυριακής (17/5/2015), όχι μόνο γιατί ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει ολοένα και πιο ψηλά, αλλά κυρίως γιατί η τοπική κοινωνία της πόλης του Κιλκίς απέδειξε πως μπορεί να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας με τη συμμετοχή του, όταν διαπιστώνει την ειλικρινή προσπάθεια των φορέων να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Στο γεμάτο με κόσμο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς γράφτηκε ο επίλογος, για τη χρονιά που μας πέρασε, των απογευματινών συναντήσεων που υλοποιούνταν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Στο Πρόγραμμα Β΄ Εξαμήνου, Φεβρουάριος – Μάιος 2015, επιμορφώθηκαν σε θέματα ψυχολογίας και γενικότερα κοινωνικού ενδιαφέροντος, πάνω από 120 άτομα διαφόρων ηλικιών και ποικίλης επαγγελματικής προέλευσης.

Σκοπός της δράσης ήταν και είναι η ενημέρωση με την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων επαγγελματιών όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό φιλοξενήθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου ο κ. Δ. Πέτρου – Παιδοψυχίατρος, ο κ. Δ. Δουίτσης - Υπεύθυνος Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ, η κα Ε. Φρεγγίδου – Ψυχολόγος και η κα Σ. Δάτση – Ψυχολόγος, η οποία με την εισήγησή της «Πως επιλέγουμε σύντροφο» σήμανε και τη λήξη των επιμορφωτικών απογευματινών συναντήσεων.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους τους εισηγητές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Έντυπα και Ηλεκτρονικά/Διαδικτυακά – αλλά πάνω απ΄ όλα στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και έδωσαν υπόσταση σε μια οραματική προσπάθεια για έγκυρη και διαφανή ενημέρωση με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους «της διπλανής πόρτας», δηλαδή όλους εμάς.

Η Υπεύθυνη
Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Σωτηρία Καρολίδου
MSc., Μ.Α. Φιλόλογος -Θεολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου