Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παράκληση και Αγιασμός υπέρ των υποψηφίων φοιτητών της περιοχής Παιονίας

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης]
Όλη η παράδοσή μας, από πάππου προς πάππον, φωτίζεται από το καντήλι των προσευχών σε κάθε σπίτι, από το εικόνισμα προπαντός της Παναγιάς μας ως Μητέρας των καημών μας και μεσίτριας των δεήσεών μας, από το σταυροκόπημα της πίστης και της ελπίδας μας προς τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Συνέργεια θείας βοήθειας στον κόπο και στη φιλοτιμία των προσπαθειών μας. Έτσι “δασκαλευόμαστε” παιδιόθεν με τα ευλογημένα διδάγματα της πατροπαράδοτης άγιας πίστης μας.

Οι ωριμότεροι που σήμερα στελεχώνουν ακόμη τη γόνιμη αγωνία του δασκάλου, και όσοι έφυγαν από την αγωνιστική προσφορά με τη συντάξιμη αναγνώριση παραμένοντας όμως δάσκαλοι του κοινωνικού ιστού, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, επιμαρτυρούν για το σταυροκόπημα των μανάδων και των γιαγιάδων, με τη φόρτιση της δυναμικής ελπίδας σύντροφο στις προσπάθειες της παιδείας.

Αυτό επιχειρούμε να κρατήσουμε ακμαίο. Αυτό επιχειρούμε να προσφέρουμε ολοζώντανο στις συνειδήσεις των νέων παιδιών μας που διαγωνίζονται, για ένα προαγώγιμο μέλλον στη δύσκολη ζωή. Προετοιμασμένοι από τα σχολεία κι από τα φροντιστήρια. Αποζητώντας συνειδητά είτε υποσυνείδητα τη σιγουριά της επιτυχίας που δίνει η προσωπική στήριξη της οικογένειας και της κοινωνίας στο κρίσιμο αυτό διάστημα των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αυτό συνιστά και δικό μας χρέος ως Εκκλησία, δηλαδή ως μια πραγματική οικογένεια προσώπων σε σχέση ζώσης κοινωνίας αλληλοπροσφοράς, όπως την πραγματώνει ο Σωτήρας Χριστός με το Άγιο Πνεύμα ως μυστήριο και ως γεγονός.

Γιαυτό και την ΤΕΤΑΡΤΗ 6/5 στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. θα τελέσουμε Παράκληση και Αγιασμό υπέρ των υποψηφίων της περιοχής Γουμένισσας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 7/5 το πρωΐ στις 11:00 π.μ. στο Λύκειο Προχώματος.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας – Άξιον Εστιν Αξιουπόλεως.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/5 στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευρωπού.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/5 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Επιπλέον γνωστοποιούμε στους οικογενείς των υποψηφίων παιδιών μας ότι καθημερινά τελείται θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, με λειτουργική δέηση και υπέρ των διαγωνιζομένων παιδιών μας.



Ευχόμεθα άλκιμη αντοχή και έμπνευση και αποδοτικότητα και επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.