Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Έκθεση εικαστικών τμημάτων ενηλίκων της ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ «Οι Αόρατες Πόλεις»
Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ., η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Αόρατες Πόλεις», των εικαστικών τμημάτων ενηλίκων του φορέα. Τόσο ο τίτλος, όσο και τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο.


"Οι αόρατες πόλεις είναι ένα όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη» γράφει ο Ίταλο Καλβίνο στο βιβλίο του «Οι Αόρατες Πόλεις". 


Τα ονειρικά και στοχαστικά κείμενα που ακροβατούν μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας γεμάτης υπαρξιακό άγχος χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή έμπνευσης από τους σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων της Τέχνης ώστε να δημιουργήσουν νέες προσωπικές εικόνες που προκύπτουν μέσα από τη βιωμένη ιδέα της πόλης. 

Ζωγραφικά έργα, χαρακτική και κατασκευές εισάγουν τον θεατή στους χάρτες της φαντασίας χαϊδεύοντας τη μνήμη, την επιθυμία, το χρόνο, το θάνατο, τα σύμβολα. Το ορατό και το αόρατο ακροβατεί ανάμεσα στην ιδέα και στην ύλη.

"Οι αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο αποτελούν συμβολισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης, των αντιφάσεων, των διλημμάτων και των παράδοξών της.

Διάρκεια έκθεσης : 14 – 31 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου