Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Εκδήλωση Συλλόγου Γονεων 2ου Δημοτικού για σχολικό εκφοβισμό

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σας καλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός: μύθοι και πραγματικότητα», το Σάββατο 16 Μάη, στις 19.00, στο πολιτιστικό κέντρο, στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σιδηρόπουλος, εκπαιδευτικός στο 3ο Δημοτικό Πολυκάστρου και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας. Θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων, απαντήσεων και συζήτηση με το κοινό.


Πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, προβληματίζονται, ανησυχούν, ψάχνουν απαντήσεις, απαιτούν -και σωστά- έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα σε μια περίοδο που οι ίδιες οι λαϊκές οικογένειες έχουν χίλια δυο προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Ελάτε να συζητήσουμε για όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από το ζήτημα του "σχολικού εκφοβισμού". Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στα σχολεία σήμερα και ποιο είναι αυτό; Η επιθετικότητα που εκδηλώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι στη συμπεριφορά τους είναι καινούριο φαινόμενο; Αυτές οι συμπεριφορές, που σε περίοδο κρίσης πολλαπλασιάζονται, έχουν καθαρά ενδοσχολικές αιτίες;

Όσο καλύτερα φωτίζουμε κάθε φαινόμενο, τόσο καλύτερα θα το αντιμετωπίσουμε. Σας περιμένουμε με διάθεση να σας ακούσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου