Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Η δύναμη της συνεργασίας»



Υπογράφει η Σωτηρία Α. Καρολίδου*
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, διά της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σ΄ ένα πολυεπίπεδο σχήμα και δέχτηκε τα εύσημα, στο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στην Πιερία στις 7 και 8 Μαΐου 2015, με τίτλο «Η εικόνα του «άλλου» στην εποχή μας και στον τόπο μας. Ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας».

Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλους όσους μου έδωσαν τη δυνατότητα να γευτώ τη χαρά της συνεργασίας και να μεταφέρω το κλίμα αλληλοϋποστήριξης που έχουμε διαμορφώσει σε εκπροσώπους Διευθύνσεων, Φορέων και Εκκλησίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαχύσαμε τη δράση μας σε περιφερειακό επίπεδο, σε όλους τους Νομούς της Κ. Μακεδονίας, όχι για να προβάλουμε πρόσωπα αλλά μια συλλογική προσπάθεια μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς επίσης και την πολύτιμη συμβολή των τοπικών μέσων ενημέρωσης που συμμετέχουν ως συνοδοιπόροι στην οικοδόμηση ενός ανοιχτού, δημιουργικού, σύγχρονου και δημοκρατικού σχολείου.

Η παρουσίαση των δράσεων, κατά κοινή ομολογία, υπήρξε πρωτότυπη και πρωτοπόρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ευελπιστούμε ότι και με τη νέα σχολική χρονιά η συλλογική αυτή προσπάθεια θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες σύμφωνα με τις οποίες η δημόσια εκπαίδευση θα πετύχει τους στόχους της για γνώση συνδυασμένη με καινοτομία, ελευθερία και φαντασία, για συναδελφικότητα και αλληλεγγύη σ΄ ένα σχήμα ανθρώπινο και γόνιμο.


Περί άγάπης, έλπίδος και πίστεως
(λόγος τριακοστός)

Ἡ δύναμις τῆς ἀγάπης εἶναι ἡ ἐλπίς,

διότι με αὐτήν περιμένομε τον μισθό τῆς ἀγάπης.

Ἡ έλπίς εἶναι «ἀδήλου πλούτου πλοῦτος»…..

Αύτή εἶναι ἀνάπαυσις καί ανακούφισις ἀπό τους κόπους.

Αὐτή είκονίζει ἐμπρός μας

τά πράγματα πού βρίσκονται μακρυά.


Ἀγίου Ἰωάννου Σιναΐτου

«Κλίμαξ»

* Σωτηρία Α. Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
MSc., Μ.Α. Φιλόλογος -Θεολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.