Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κιλκίς: Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει με την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, του οποίου η θεματική για το 2015 αφορά στα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», θεσμό που έχει καθιερώσει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΤΕΟΜ) στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία:

Την Κυριακή, 17 Μαίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου λόφου στο Κιλκίς, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους της ΕΦ.Α. Κιλκίς κ.κ. Μαγδαληνή Παρχαρίδου και Αλέκο Χατζηιωαννίδη δύο διαδοχικές ξεναγήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 30 άτομα, υπό τον τίτλο «Στο λόφο του Αγίου Γεωργίου: ματιές στην ιστορία του Κιλκίς κατά τη νεότερη περίοδο».

Ώρες ξεναγήσεων: 11.00 π.μ. και 12.00 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό θεατρικό δρώμενο (διάρκειας 45 λεπτών περίπου) βασισμένο στη διασκευή, από την ιστορικό - ηθοποιό κ. Αναστασία Ιωαννίδου, του παραμυθιού του Χρήστου Μπουλώτη με τίτλο «Το άγαλμα που κρύωνε» (εκδόσεις Πατάκη) με ιστορικές - αρχαιολογικές αναφορές σε μνημεία της Π.Ε. Κιλκίς.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαρία Βουλγαρίδου, Μενέλαος Βαλογιώργης, Αναστασία Τωαννίδου, Πασχάλης Ρετζέπης και Πόπη Σάσσου. Το video της παράστασης δημιούργησε ο Κώστας Γκάδρης.

Το δρώμενο απευθύνεται σε μαθητές της Ε' Δημοτικού, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα για κάθε φορά και στην εξέλιξη της υπόθεσης θα συμμετάσχουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Ώρες εκδήλωσης: 9:00 π.μ. και 11:00 π.μ.

Επιπλέον, στους συμμετέχοντες μαθητές θα διανεμηθεί επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης, που σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Αναστάσιο Κεραμάρη, Μαρία Φαρμάκη, Σταμάτη Χατζητουλούση και Βενετία Μάλαμα, αρχαιολόγους και αρχιτέκτονα αντίστοιχα της Εφορείας, το οποίο αφορά σε επιλεγμένους χώρους, τόπους και μνημεία της γεωγραφικής επικράτειας της Π.Ε. Κιλκίς, που αποτελούν τμήμα του ευρύτερου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους της Εφορείας (Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9:00 π.μ. - 11:00 π.μ.) στα τηλέφωνα 2310801402 και 2310801428.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.