Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο δικός μας Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επεσκέφθη χθες, 8 Απριλίου 2014, ώρα 10.00 π.μ., το Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτριο Βαρνάβα, και τον Ταμία, κ. Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη.

Ο Πρόεδρος, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, και τα μέλη του Προεδρείου ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οριακή κατάσταση της λειτουργίας του Υγειονομικού Συστήματος της χώρας μας, αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης των δημόσιων δαπανών Υγείας στο 4,3 % του ΑΕΠ.

Η αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Νοσοκομειακής περίθαλψης, τα προβλήματα στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στις ιδιωτικές δομές υγείας, έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, με επακόλουθο την επίταση της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία έχει πλήξει τη χώρα μας.

Η υγεία αποτελεί κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες, και οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού συστήματος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, πέραν της αναγνώρισης από πλευράς πολιτείας, πρέπει να ενισχυθεί, ώστε η ελλειμματική λειτουργία του συστήματος να μην έχει αντανάκλαση στην περίθαλψη των πολιτών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι ιατροί, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό των δομών Υγείας, από την πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα συνεχίσουν ακούραστα να εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ζητούν από την πολιτεία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η περίθαλψη και η υγεία, αλλά και η ιατρική λειτουργία, να λαμβάνουν χώρα με κανόνες οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την μεγάλη ευαισθησία του στα θέματα της Υγείας, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να συνεχίσουν την προσπάθεια, ώστε τα στηρίγματα αλληλεγγύης στην κοινωνία, τα οποία οι ιατροί ενισχύουν με κάθε τρόπο, να συνεχίσουν και στο μέλλον, ενώ ευχαρίστησε τον ιατρικό κόσμο για τις προσπάθειές του στην κατεύθυνση αυτή και δήλωσε ότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του συστήματος υγείας και της ανάταξης της ανθρωπιστικής κρίσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.