Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα"

Εισήγηση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας στην ετήσια Γ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 
"Οι δραματικές ημέρες που διέρχεται η χώρα μας έχουν επιφέρει απίστευτα δύσκολες καταστάσεις στην Ελληνική κοινωνία. Για τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε και στον Αθλητισμό, από την κρίση, την λιτότητα και τις περικοπές, έχουν ακουστεί σημαντικές φωνές στο παρελθόν, συνεπώς τα γνωρίζαμε και δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν.
Είναι γνωστό ότι η παιδεία και ο αθλητισμός είναι επένδυση για την πολιτεία και είναι χρέος να τα αναδεικνύουμε σε πρώτη Εθνική προτεραιότητα.

Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ, μεταφέροντας τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες των συναδέλφων, των Σωματείων και των αθλητών-τριών, στο κρίσιμο μάλιστα διάστημα που διανύουμε, αφού βιώνουμε τις συνέπειες των καταστρεπτικών πολιτικών ενεργειών.

Έχουν στεγνώσει οι αθλητικές ομοσπονδίες και η λειτουργία τους το επόμενο διάστημα καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη. "Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα" αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για θέματα που έπρεπε να έχουν ήδη διευθετηθεί εδώ και χρόνια.

Μεταφέροντας τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων επισημαίνουμε τα παρακάτω:

- Σύνδεση Σχολικού- Εξωσχολικού αθλητισμού (ίδρυση αθλητικών τμημάτων)

- Επιμόρφωση προπονητών

- Ασφάλιση προπονητών

- Η καταβολή των δεδουλευμένων από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και κατ' επέκταση από την Πολιτεία, αφού όπως σωστά επισημαίνει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.: ‘’είμαστε κατάσταση στάσης πληρωμών προς αθλητές, προπονητές, Σωματεία, προμηθευτές, αλλά και εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο’’.

- Απαιτείται αναπροσαρμογή του ποσού για την ενίσχυση του προπονητικού έργου προς τα σωματεία το οποίο είναι σε εξευτελιστικό επίπεδο και μειώνει την επιστημονική κατάρτιση και το έργο των προπονητών.

- Τα οικονομικά κίνητρα για πριμ παραγωγικότητας στους προπονητές είναι ευτελή, ενώ παλαιότερα πριμ δεν αναφέρονται πλέον από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

- Άμεση συνεργασία Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και προπονητών σε τεχνικά θέματα .

Για όλα τα παραπάνω απαιτείται άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.

Η διερεύνηση από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. της λειτουργικότητας της Ειδικότητας του Στίβου από την Γ.Γ. Αθλητισμού, για την εξάλειψη καθημερινών προβλημάτων στα γήπεδα όλης της χώρας, θα διευκολύνει ιδιαίτερα το έργο των συναδέλφων.

Τα θέματα που απασχολούν τους προπονητές, δεν είναι μόνο οικονομικά, η αποδοχή του έργου του προπονητή, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι άμεσης και ουσιαστικής προτεραιότητας για τον κλάδο.

Να είστε βέβαιοι, ότι θα μας βρείτε αρωγούς σε κάθε θετική κατεύθυνση.

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.