Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δράσεις 5ου δημμοτικού σχολείου Κιλκίς για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο περιφερειακό θεματικό δίκτυο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Ασφαλές διαδίκτυο, υλοποιήσαμε τις εξής δράσεις:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εργάστηκαν πάνω στο υλικό του saferinternet.org, που φέτος έχει κεντρικό σύνθημα “Let’s create a better internet together”. Συμπλήρωσαν ατομικά φύλλο εργασίας με θέμα «3 αστέρια και μια ευχή», όπου έπρεπε να γράψουν στα αστέρια, 3 πράγματα που κάνουν καλά στο διαδίκτυο και στην ευχή, κάτι που ΘΑ κάνουν καλύτερα ή μια πρωτοβουλία που θα πάρουν για ένα καλύτερο ίντερνετ. Στη συνέχεια εργάστηκαν σε ομάδες και έθεσαν ένα πρόβλημα που θα ήθελαν να λύσουν στο ίντερνετ και σε ποιο κοινό απευθύνεται. Αυτή η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη…

Από τις 10:00 ως τις 14:00 οι δύο ΣΤ, δουλεύοντας σε δύο ξεχωριστές αίθουσες ανέλαβαν να ενημερώσουν τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, κατά τάξεις σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Έδειξαν τις παρουσιάσεις, που είχαν δημιουργήσει στο μάθημα της Πληροφορικής, πρόβαλαν βίντεο που είχαμε επιλέξει, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, συζήτησαν με τους μικρούς για τις συνήθειές τους, τους έδωσαν συμβουλές και έλυσαν τις απορίες τους. 


Τέλος μοίρασαν φύλλα αξιολόγησης στα παιδιά για να διαπιστώσουν κατά πόσο αφομοίωσαν τα όσα ειπώθηκαν. Την προετοιμασία, καθώς και την επίβλεψη των δράσεων έκαναν οι εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι του προγράμματος, Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.