Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων - Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας ηλικιωμένων ατόμων και ΑμεΑ»

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων - Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας ηλικιωμένων ατόμων και ΑμεΑ» , στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ καθώς και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή..
Στην περίπτωση των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) , όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα χωρίς οικογένεια, τότε δικαιούνται συνοδού, με την προϋπόθεση η αναγκαιότητα συνοδείας να βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.

Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας έχει ως εξής :

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Ιαματικά Λουτρά Ν. Απολλωνίας
18/08 -  25/08/14
30 άτομα
Λουτρά Σιδηροκάστρου (Σέρρες)
      25/08 -  01/09/14
40 άτομα
Πηλοθεραπευτήριο Καβάλας
11/08 – 18/08/14
35 άτομα

Στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι / ωφελούμενοι του προγράμματος με το ποσό  των οκτώ ευρώ (8,00) ημερησίως κατ΄ άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά: 

Αίτηση για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους. Οι κατηγορίες δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση, λόγω χαμηλών εισοδημάτων, θα συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής. 

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. 

Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ. 

Φωτοαντίγραφο απόφασης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. 

Βεβαίωση θεράποντος ιατρού (ασφαλιστικού φορέα ή ιδιώτη) στην οποία θα βεβαιώνεται ότι η κατάσταση υγείας του αιτούντος επιτρέπει τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα λουτροθεραπείας ή πηλοθεραπείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς (Α. Παπανδρέου 3), από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από 8:00 π.μ – 14:30μ.μ.. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23413-53602, 53604 & 53613. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (ΚΑΠΗ ή Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου) του τόπου κατοικίας τους.

1 σχόλιο:

  1. γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και η Πικρολίμνη όταν η Καβάλα παίρνει λάσπη από το την Πικρολίμνη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή