Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

"Ο Δήμος Παιονίας αγκαλιάζει όλα τα παιδιά"

Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υπογράφηκε 1989 από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι το πιο σημαντικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία τους και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό συμβαλλόμενων κρατών από οποιαδήποτε άλλη σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην παγκόσμια ιστορία.
Δυστυχώς όμως, παρότι τα δικαιώματα των παιδιών έχουν αποτυπωθεί σε διεθνή κείμενα και είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, η παγκόσμια πρακτική επιβεβαιώνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα να καταγράφεται διεθνώς μια συστηματική και σκόπιμη παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών με πολλαπλές μορφές δίωξης, σε βάρος παιδιών.

Με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Δήμαρχος Παιονίας στέλνει μήνυμα αγάπης σε όλα τα παιδιά και επισημαίνει ότι, «Όλοι καλούμαστε όχι απλά να θυμηθούμε τα παιδιά και το μέλλον εθιμοτυπικά μόνο αυτή τη μέρα, αλλά οφείλουμε να μοχθούμε καθημερινά, για να τους εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μεγαλώνουν με ασφάλεια και θαλπωρή, σε κλίμα ευτυχίας, αγάπης, κατανόησης και σε συνθήκες αρμονικής ανάπτυξης της προσωπικότητας τους, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, για να διαδραματίσουν πληρέστερα το ρόλο τους στην κοινωνία, όταν κληθούν γι’ αυτό».

Ο Δήμος Παιονίας αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς, και με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών δημιουργεί την υποδομή για τη νέα γενιά πολιτών αυτής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.