Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αγαθοπούλου: "Να επεκταθεί το δίκτυο του ΟΤΕ στην Νέα Σάντα"

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε ως αναφορά, προς το προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την επιστολή των κατοίκων οικισμού της Νέας Σάντας του Νομού Κιλκίς, με την οποία εκφράζεται το αίτημα της επέκτασης του δικτύου του ΟΤΕ, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο και internet.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι στον οικισμό, που απέχει μόλις 600 μέτρα από τη Νέα Σάντα, 400 μέτρα από την παλαιά Εθνική οδό Κιλκίς- Θεσσαλονίκης και στα όρια της Βιομηχανικής περιοχής της Νέας Σάντας, κατοικούν 60 οικογένειες.

Επισημαίνεται ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων, δεν υλοποιήθηκε η επέκταση του δικτύου του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι να μένουν αποκομμένοι από τους οικείους τους, να μη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται, και το σύνολο των κατοίκων να μην έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση που προσφέρει το διαδίκτυο.

Στην επιστολή επισημαίνεται το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης των κατοίκων του οικισμού, αφού είναι αποκλεισμένοι από ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο απολαμβάνουν στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας.

Η βουλευτής ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Επιστολή κατοίκων Νέας Σάντας


Νέα Σάντα 20-10-2014
Προς τους Έλληνες Βουλευτές
Και κάθε αρμόδιο για την επίλυση του προβλήματος μας

Κυρία, κύριε

Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι οικισμού της Νέας Σάντας Κιλκίς, 28 χιλιόμετρα απ τη Θεσσαλονίκη το 2014 και μας κρατά αποκλεισμένους από την επικοινωνία με τους ανθρώπους μας και τον έξω κόσμο.

Ο οικισμός μας, στον οποίο κατοικούν 60 οικογένειες βρίσκεται 600 μέτρα από το χωριό και 400 μέτρα μακριά από την παλιά Εθνική οδό Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και από το δίκτυο του ΟΤΕ.

Παρ όλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν να επεκταθεί το δίκτυο του ΟΤΕ μέχρι τον οικισμό μας, για να έχουμε πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ .

Αυτό έχει σαν συνέπεια ηλικιωμένοι να μένουν αποκομμένοι από τους οικείους τους και να μη μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται, παιδιά και νέοι να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (αυτό που θα παρέχεται δωρεάν όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός) και την πληροφόρηση, να έχουμε μεγαλύτερο κόστος για την επικοινωνία μας με τον «έξω κόσμο» αλλά και μεταξύ μας και να αγωνιούμε για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας όταν χρειάζεται να μείνουν μόνοι στο σπίτι .

Κατοικούμε 20 χιλιόμετρα απ το Κιλκίς , 30 από τη Θεσσαλονίκη και στα όρια της Βιομηχανικής περιοχής Νέας Σάντας και αισθανόμαστε αδικημένοι από την πατρίδα μας, όταν είμαστε αποκλεισμένοι από ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο απολαμβάνουν στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι της χώρας. Η ενημέρωση, η άντληση πληροφοριών, η επικοινωνία και η διασκέδαση μας είναι προβληματικά, γιατί ο ΟΤΕ αρνείται να επεκτείνει το δίκτυο του μέχρι τον οικισμό μας, ωσάν να μην είμαστε δικαιούχοι- πελάτες του και η συντεταγμένη πολιτεία δε μας θεωρεί ισότιμα μέλη με τον λοιπό πληθυσμό.

Τρέμουμε στη σκέψη ότι μπορεί να κινδυνέψει κάποιο μέλος της οικογένειας μας και να μη μπορέσει να ζητήσει βοήθεια, επειδή δεν έχει ή δε γνωρίζει τη χρήση κινητού.

Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο Κιλκίς και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Απευθυνόμαστε σ' εσάς και ζητάμε να μας βοηθήσετε, για ν αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.