Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση ΝΟ.Δ.Ε. ν. Κιλκίς για τη νέα ΚΑΠ


Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. ν. Κιλκίς
Την δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά, αξιόπιστα και κυρίως να απαντηθούν απορίες και ερωτηματικά γύρω από την εφαρμογή της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής [ΚΑΠ] στις χώρες της Ε.Ε. είχαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 19-11-2014 εκατοντάδες παραγωγοί από όλο τον νομό μας, με αφορμή σχετική εκδήλωση πού διοργάνωσε στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς η ΝΟΔΕ Κιλκίς.
Ειδικός προσκεκλημένος και εισηγητής του θέματος, που κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες του πολύ σημαντικού για τον τόπο μας αγροτικού τομέα ήταν ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Μελάς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μελάς είχε την δυνατότητα να αναφερθεί στην αρχές και την φιλοσοφία που διέπει την νέα ΚΑΠ, που έχει ως βασικούς άξονες κυρίως την ενίσχυση της καλλιέργειας με περιβαλλοντικούς όρους και προϋποθέσεις, την εξισορρόπηση κατανομής των ενισχύσεων μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης, αλλά και στο εσωτερικό της κάθε χώρας μέλους, με βάση τα νέα δεδομένα και την αλλαγή τους προς τις κατευθύνσεις που ετέθησαν ως στόχοι.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να απαντήσει και σε μία σειρά από ερωτήματα που δέχθηκε από Κιλκισιώτες αγρότες και κτηνοτρόφους από όλο το φάσμα της παραγωγής και να επιλύσει ερωτηματικά που τους απασχολούν, όπως για παράδειγμα σχετικά με την ποσότητα του πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι, πού καθορίσθηκε για την προσεχή διετία στα δώδεκα [12] κιλά ανά στρέμμα για όσους είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα ολικής διαχείρισης και το οποίο ανά διετία σταδιακά θα ανέλθει στα δεκαέξι την προσεχή τετραετία. 

Να επισημάνουμε για όσους τυχόν έχουν περαιτέρω απορίες, είτε εξατομικευμένες, είτε που εκφράζουν συλλογικότερα παραγωγούς όπως επεσήμανε ο κ. Μελάς, θα μπορούν να απαντηθούν ανά πάσα στιγμή μέσω της διαδικασίας συλλογής των μέσω των φορέων και της προώθησής των στον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.