Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

1ο ΣΕΚ Κιλκίς: Εκπαιδευτική συνάντηση στην Ισπανία για την μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LEONARDO DA VINCI όπου συμμετέχει το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) Κιλκίς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση στην Ισπανία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση» έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και την εφαρμογή αυτών σε εκπαιδευτικά κτίρια.
Στην εκπαιδευτική συνάντηση που υλοποιήθηκε στην Γρανάδα της Ισπανίας συμμετείχαν εκ μέρους του 1ου ΣΕΚ Κιλκίς οι κκ Αργύριος Κοκκαλιάρης (Διευθυντής του 1ου ΣΕΚ Κιλκίς και συντονιστής στο πρόγραμμα) και Γεώργιος Καραμούκης (Καθηγητής και άτομο επικοινωνίας στο πρόγραμμα).

Η εκπαιδευτική συνάντηση είχε διάρκεια 2 ημέρες. Αρχικά η Asociacion Rural de Desarrollo y Cooperacion Europea CULTURAE που ήταν ο φορέας υποδοχής παρουσίασε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ισπανία και δημιούργησε ένα ευνοϊκό κλίμα για περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με την μηδενική ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από την αρχή του σχεδίου μέχρι την παρούσα φάση ενώ παράλληλα σημειώθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στα αποτελέσματα-προϊόντα που θα δημιουργηθούν μέσω του σχεδίου. 

Σημαντική μεταφορά γνώσεων και δεξιοτήτων επιτεύχθηκε μέσω των επισκέψεων που έγιναν σε «Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια» της περιοχής όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των κτιρίων, τα μέτρα που λήφθηκαν, τον ορθό χειρισμό διαφόρων καταστάσεων αλλά και τα μεγάλα οφέλη που αξιοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Μάλιστα έγιναν σαφείς από τους συμμετέχοντες φορείς-εταίρους οι δυνατότητες ανάπτυξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και ο βαθμός επιρροής της εφαρμογής περιβαλλοντικών μεθόδων όχι μόνο σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης τόσο στους μαθητές και τους καθηγητές όσο και στο σύνολο των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες γνώρισαν τις ομορφιές της Γρανάδας και της γύρω περιοχής, επισκέφθηκαν πολιτιστικούς χώρους και γεύτηκαν παραδοσιακές νοστιμιές. Μη ξεχνώντας όμως ποτέ τον σκοπό του προγράμματος οι συμμετέχοντες διαμόρφωσαν ένα πλάνο εργασιών σε ότι αφορά τις ενέργειες διάδοσης των αποτελεσμάτων των επιμέρους δραστηριοτήτων και τις μεθόδους αξιολόγησης του σχεδίου και ανανέωσαν το εκπαιδευτικό ραντεβού ορίζοντας την αμέσως επόμενη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.