Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Hallo, Τριχωτή φυλή!

Για τη μεταφορά Βασίλης Βαλκάνος
Αχτύπητα τα δίποδα. Ανεπανάληπτα αμετανόητα χωρίς ίχνος μνήμης και αξιοπρέπειας. Πόσο ανώτερα τελικά είμαστε τα τριχωτά που απλά και όμορφα ζούμε ανέμελα μέσα στην ζούγκλα με τους φυσιολογικούς κανόνες της υπεροχής. Σοφή η φύση τελικά που έθεσε τον νόμο της ζούγκλας ώστε να υπάρχει αρμονία στο ζωικό βασίλειο. Κυρίως ψυχική ηρεμία.
Σε ελεύθερη πτώση ο απόλυτος βασιλιάς τρόμαξε να μην τραυματιστεί με το δελτίο ειδήσεων που άκουσε. Όχι μόνο έπεσα από το κλαδί αλλά ήταν τόση η ταραχή μου που από τις φωνές και το τράνταγμα ,έσπασε το ψηλότερο κλαδί του δέντρου και παραλίγο η τελειότερη τριχωτή φυλή να στερηθεί τον μεγάλο αρχηγό.

Καφενείο ώρα μηδέν. Ναι Τα δίποδα έκαναν το θαύμα τους. Μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια όπου το μπαμπουινάκι μου ήταν νεογέννητο και τώρα πηγαίνει γυμνάσιο. Ναι! Μετά από δώδεκα χρόνια όπου στο μεταξύ άλλαξε ο μισός χάρτης της μέσης ανατολής.Ναι! Μετά από δώδεκα ολάκερα χρόνια παραλάβαμε το δεύτερο υποβρύχιο.

Πώς να συγκρατήσω τα δάκρυά μου από την χαρά που νιώθω όταν σκέφτομαι ότι έτσι σε σαράντα οχτώ περίπου χρόνια θα ολοκληρωθεί η παράδοση της παραγγελίας.

Πόσο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθετε τα δίποδα που στερηθήκατε για να πληρώσετε την παραγγελία αυτή που θα παραδίδεται για μια ολόκληρη ζωή. Που για να αρχίσουν να γίνονται πήραν μίζα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τίμια πράγματα. Πρώτα οι πρώτοι και μετά οι υπόλοιποι. Πόσο σπουδαίοι πρέπει να νιώθετε που πληρώσατε τα πλεούμενα τρείς φορές! Για να είναι καλύτερα από των απέναντι! Πόση Εθνική ενότητα όταν ακούσατε τον πρωθυπουργεύοντα να ευχαριστεί δακρυσμένος και από καρδιάς τον αντιπροεδρεύοντα που φούσκωνε μέχρι εκρήξεως από υπερηφάνεια .

Προσωπικά το τριχωτό νιώθω ρίγος. Συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια που με το δεύτερο υποβρύχιο κυριαρχούμε ξανά στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Παράλληλα τρέχουν και κάτι εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές όπως εκείνες των μη πραγμάτων που κάποτε θα ξεχαστούν στο χρονοντούλαπο των δίποδων των οχτώ χιλιάδων τον μήνα. Ενώ μέχρι ναρθει το τρίτο προλαβαίνει το μπαμπουινάκι μου να τελειώσει την σχολή να προαχθεί σε κυβερνήτη και να το κυβερνήσει κιόλας. Να γιατί αργούνε κακόπιστα υπερκριτικά δίποδα. Για να προλάβουν τα παιδιά σας να γίνουν κυβερνήτες

Αναμονή τώρα για το τρίτο. Δεν μασάνε τα δίποδα ούτε επιχειρηματίες που εξαφανίστηκαν ούτε απεργίες,ούτε ενφια, ούτε φόρους, ούτε γραφειοκρατία, ούτε μομφή, ούτε ψήφο εμπιστοσύνης. Το κράτος καφενείο των δίποδων λειτουργεί στην εντέλεια. ΟΙ καφενόβιοι μπορεί να ανταλλάσουν υψηλού νοήματος μηνύματα μεταξύ τους αλλά κάθε δώδεκα χρόνια πάρε να 'χεις ένα υποβρύχιο. Είπαμε για τις γενιές που έρχονται!

Α! Την τρόικα την ρωτήσατε ή θα μας βάλει κανένα εξτραδάκι για το πλεούμενο; Γιατί άμα πάρουν χαμπάρι το κοστολόγιο αυτά τα τυπάκια που περπατάνε γρήγορα- γρήγορα και μπαίνουν στο υπουργείο οικονομικών όλο χάρη, βλέπω το επόμενο υποβρύχιο να είναι άσπρο από βανίλια σε κουτάλι μέσα σε ποτήρι με νερό !

Εις υγείαν

Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.