Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Δράσεις του ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό. Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας το σχολείο μας προγραμμάτισε και υλοποίησε τις δράσεις του σε 2 ημέρες, λόγω καιρού. Την Δευτέρα 6/10 οργανώσαμε 2ωρα βιωματικά εργαστήρια για όλες τις τάξεις του σχολείου, με κεντρικό θέμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Τα εργαστήρια διεκπεραίωσαν οι μέντορες-μαθητές της ΣΤ (εκπαιδευμένοι από πέρσι στο πρόγραμμα ομοτίμων για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς), με την καθοδήγηση των υπεύθυνων του προγράμματος, Μαρία Πραξιγά, Βαρβάρα Ευθυμιάδου κι Αφροδίτη Ντίνου και την επίβλεψη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Το δεύτερο μέρος των δράσεών μας υλοποιήθηκε την Πέμπτη 9/10 με παιχνίδια συνεργασίας για τους μικρότερους κι αγώνες ποδοσφαίρου και «γερμανικών μήλων» για τους μεγαλύτερους. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από την επιτυχία των δράσεών μας, που εντάσσονται και στο Σχέδιο Δράσης του σχολείου μας για την Πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου