Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πετυχημένες οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς. Εκατοντάδες κόσμου και νεολαίας του Νομού συμμετείχαν και γέμισαν την πλατεία Ειρήνης όπου ήρθαν σε επαφή με το μήνυμα του Φεστιβάλ. Ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ, γνωρίστηκαν με τα μέλη της Οργάνωσης, συζήτησαν τις θέσεις του ΚΚΕ, την επαναστατική στρατηγική του, έπαιξαν, έμαθαν, διασκέδασαν. Στις εκδηλώσεις οι νέοι προβληματίστηκαν για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΝΕ από τον Τριανταφυλλίδη Διογένη μέλος του ΣΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ και γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Κιλκίς-Πέλλας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα άνοιξε ο παλαιστικός σύλλογος Ευρωπού που έκανε επίδειξη ελευθέρας πάλης, τονίστηκε ότι ο λαϊκός αθλητισμός πρέπει να είναι μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα, ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους, μακριά από ναρκωτικά και αναβολικά, ότι η πάλη είναι άθλημα που υπάρχει για να ολοκληρώνει μια προσωπικότητα και όχι για να χρησιμοποιείται επιθετικά. Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο, τον προπονητή και τους αθλητές του Συλλόγου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίδειξη χορών της Θράκης από το χορευτικό τμήμα της Θρακικής Εστίας Κιλκίς και ακολούθησε αναδρομή στην μουσική περιοχών Πόντου από μαθητικό συγκρότημα.

Το ταξίδι του 40ου Φεστιβάλ συνεχίστηκε με ομιλία από τον Σάκη Βαρδαλή μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που κάλεσε την νεολαία και στο Κιλκίς να οργανωθεί ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, σε κάθε χώρο σε κάθε γειτονιά, να παλέψει για να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, να παλέψει για τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, όπου ο λαός θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ποντιακό γλέντι.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή νέων ζευγαριών στον παιδότοπο όπου οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ έπαιξαν παιχνίδια για την ειρήνη των λαών, έκαναν συλλογικές ζωγραφιές ενάντια στον πόλεμο και δημιούργησαν μια «έκθεση ζωγραφικής» στον χώρο. Η λειτουργία του βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή κίνησε το ενδιαφέρων μικρών και μεγάλων που αγόρασαν βιβλία για να μελετήσουν την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού.

Το μήνυμα του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ είναι το μήνυμα που πρέπει να ακουστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε λαϊκό σπίτι, να γίνει αφορμή οργάνωσης και αντεπίθεσης του λαού και της νεολαίας παντού, πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά με τόλμη, γνώση, πείσμα και αντοχή για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων. Συνεχίζουμε!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.