Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αγαθοπούλου: "Είναι υπόθεση όλων μας, εντός και εκτός κοινοβουλίου, να τους σταματήσουμε!"

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη «μικρή» ΔΕΗ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στο πρώτο θερινό τμήμα εργασιών της Βουλής, συμμετείχε η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος και στις ενδεχόμενες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις από το ξεπούλημα της «μικρής» ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία αφήνει 300.000 οικογένειες πανελλαδικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή σε κατάσταση ενεργειακής φτώχειας, είναι εύλογο η παράδοση ενός μέρους του ενεργειακού ελέγχου στην ιδιωτική πρωτοβουλία να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης και πως αν οι ισχυρισμοί της τελευταίας ότι εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία ήταν αληθείς, τότε δεν θα φοβόταν τόσο το δημοψήφισμα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η βουλευτής στηλίτευσε ταυτόχρονα την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων, σημειώνοντας πως η συγκυβέρνηση έχει αποφασίσει και διατάξει τόσες επιστρατεύσεις όσες έχουν γίνει συνολικά τα τελευταία 35 χρόνια στη χώρα, μέχρι την εποχή των μνημονίων.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου τόνισε την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση άρση της αντισυνταγματικής και παράνομης επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στον ΔΕΔΔΗΕ, γιατί, όπως ανέφερε, «είναι η κυβέρνηση αυτή που κατ’ εξακολούθηση παρανομεί. Γνωρίζετε ότι νομοθετείτε ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία, γι' αυτό και καταφεύγετε σε μεθοδεύσεις και στον αυταρχισμό.», σημείωσε απευθυνόμενη στους κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Κλείνοντας, απεύθυνε κάλεσμα στον ελληνικό λαό να κάνει υπόθεσή του το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας επιχείρησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να αντισταθεί γιατί ο κατήφορος, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχει τέλος.

Είναι υπόθεση όλων μας, εντός και εκτός κοινοβουλίου, να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.