Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Δήλωση Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον, στο οποίο ζούμε ως μέλη της παγκόσμιας πλέον κοινότητας.
Πολίτες και Πολιτεία πρέπει να αναλογισθούμε ότι η χωρίς φραγμούς -ηθικούς και οικονομικούς- εκμετάλλευση των φυσικών πόρων με μοναδικό σκοπό το κέρδος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξάντληση και στον αφανισμό της ίδιας μας της ζωής.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά & φωτοβολταϊκά πάρκα, υδροηλεκτρική, γεωθερμία κ.α.) είναι και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι η πρώτη και κύρια προτεραιότητά μας. Η οποιαδήποτε επιχειρηματική επένδυση -στον τομέα αυτό- πρέπει να υπακούει στις αυστηρότερες προδιαγραφές τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.

Η βιομηχανική (χημικά & τοξικά απόβλητα), η αγροτική (αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων & λιπασμάτων), αλλά ακόμη και η οικιακή (απορρίμματα, απόβλητα) μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς και οι εκπομπές επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (π.χ.διοξειδίου & μονοξειδίου του άνθρακα) θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν.

Η θέσπιση αυστηρής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας δεν είναι η μόνη λύση. Η επίτευξη του στόχου θα γίνει μόνο αν η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός της φύσης γίνουν πρωταρχική και συνειδητή επιλογή μας.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε ότι το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό μία ημέρα γιορτάζουμε, 365 μέρες το προστατεύουμε."

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κιλκίς
Χρήστος Γκουντενούδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.