Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

- Ο Γκίκας Χαρδούβελης διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών μετά τον ανασχηματισμό
- 45 τα μέλη της νέας κυβέρνησης από 41 που ήταν πριν
- Οι αμετακίνητοι: Μητσοτάκης, Αθανασίου, Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Βρούτσης
- Νέοι υπουργοί στο Ανάπτυξης (Νίκος Δένδιας), στο Παιδείας (Ανδρέας Λοβέρδος), στο Υγείας (Μάκης Βορίδης), στο Εσωτερικών (Αργύρης Ντινόπουλος), στο Πολιτισμού (Κώστας Τασούλας), στο Αγροτικής Ανάπτυξης (Γεώργιος Καρασμάνης), Δημόσιας Τάξης (Βασίλης Κικίλιας)
- Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (υφυπουργός Ανάπτυξης), στο Πολιτισμού (Άντζελα Γκερέκου, υφυπουργός)
- Εκτός κυβέρνησης έμειναν: Άδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Θανάσης Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Θόδωρος Καράογλου
- Αύριο στις 15:30 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σαρωτικού ανασχηματισμού επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, να ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Στο υπουργείο που βρέθηκε στο επίκεντρο του ανασχηματισμού, το Οικονομικών, οι πληροφορίες πως θα "σπάσει" δεν επιβεβαιώθηκαν και τον Γιάννη Στουρνάρα, που οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδος, διαδέχεται ο οικονομολόγος Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο δεν αλλάζει, αφού παραμένουν στις θέσεις τους τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης. 


Αντίθετα, αλλάζει ριζικά το αναπτυξιακό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον Κωστή Χατζηδάκη που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης διαδέχεται ο Νίκος Δένδιας και μπαίνουν ως υφυπουργοί οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Έκπληξη οι νέοι υπουργοί στο Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και στο Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.
Ριζική αλλαγή και στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών

Στα υπουργεία τους παραμένουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκος Δένδιας, Δημήτρης Αβραμόπουλος (δε φεύγει ούτε η Φώφη Γεννηματά), Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός του Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (παραμένει και ο υφυπουργός του Μιχάλης Παπαδόπουλος), Γιάννης Μανιάτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Δημήτρης Σταμάτης.
Αντίθετα, υπουργείο αλλάζει ο Νίκος Δένδιας και περνάει... απέναντι, από το Δημόσιας Τάξης στην Κατεχάκη πάει στο Ανάπτυξης στη Μεσογείων!

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Άδωνις Γεωργιάδης (αρνήθηκε να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) αλλά και η υφυπουργός του Ζέτα Μακρή, Σίμος Κεδίκογλου, Κωστής Χατζηδάκης, Θανάσης Τσαυτάρης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι υφυπουργοί του Κώστας Γκιουλέκας και Συμεών Κεδίκογλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Γιάννης Μιχελάκης και ο Θανάσης Σκορδάς.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος που αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που αναλαμβάνουν υφυπουργοί Ανάπτυξης, η Άντζελα Γκερέκου που αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού, ο Γιώργος Ντόλιος που μπαίνει υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Καρασμάνης και Πάρις Κουκουλόπουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης , Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κώστας Κουκοδήμος, Κώστας Τασούλας, Κατερίνα Παπακώστα, Αντώνης Μπέζας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα εκείνων που φεύγουν κατ' αρχήν από την κυβέρνηση και στην συνέχεια εκείνων οι οποίοι μπαίνουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το νέο υπουργικό Συμβούλιο


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥΠΟΥΡΓΟΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ / ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΑντώνης Σαμαράς 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΕυάγγελος Βενιζέλος 
ΟικονομικώνΓκίκας ΧαρδούβεληςΧρήστος Σταϊκούρας
Γιώργος Μαυραγάνης
Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕύη Χριστοφιλοπούλου
ΕσωτερικώνΑργύρης ΝτινόπουλοςΘεόφιλος Λεονταρίδης
Γιώργος Ντόλιος
ΕξωτερικώνΕυάγγελος ΒενιζέλοςΔημήτρης Κούρκουλας
Άκης Γεροντόπουλος
Εθνικής ΆμυναςΔημήτρης ΑβραμόπουλοςΦώφη Γεννηματά
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος ΔένδιαςΝότης Μηταράκης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υποδομών και ΔικτύωνΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΜιχάλης Παπαδόπουλος
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΓιάννης ΜανιάτηςΝικόλαος Ταγαράς
Ασημάκης Παπαγεωργίου
Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΑνδρέας ΛοβέρδοςΑλέξανδρος Δερμετζόπουλος
Κώστας Κουκοδήμος
Πολιτισμού και ΑθλητισμούΚωνσταντίνος ΤασούλαςΆντζελα Γκερέκου
Γιάννης Ανδριανός
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και ΠρόνοιαςΓιάννης ΒρούτσηςΒασίλης Κεγκέρογλου
Αντώνης Μπέζας
Γιάννης Πλακιωτάκης
ΥγείαςΜάκης ΒορίδηςΛεωνίδας Γρηγοράκος
Κατερίνα Παπακώστα
Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΓεώργιος ΚαρασμάνηςΠάρις Κουκουλόπουλος
ΔικαιοσύνηςΧαράλαμπος Αθανασίου 
Προστασίας του ΠολίτηΒασίλης Κικίλιας 
ΤουρισμούΌλγα Κεφαλογιάννη 
ΝαυτιλίαςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 
Μακεδονίας ΘράκηςΓιώργος Ορφανός 
ΕπικρατείαςΔημήτρης Σταμάτης 
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό - Κυβερνητικός εκπρόσωποςΣοφία Βούλτεψη

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.