Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική Ενότητα Μουριών Κιλκίς - Μέχρι 100% οι ζημίες από το χαλάζι

Υπογράφει η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς
Σας κάνουμε γνωστό ότι κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιουνίου 2014 εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση, θυελλώδεις άνεμοι κ.λ.π.) στην Δημοτική Ενότητα Μουριών του Δήμου Κιλκίς της Π.Ε.Κιλκίς.
Έχουν αναφερθεί μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο (ειδικά στον παραλίμνιο δρόμο Δοϊράνης), πτώσεις εκατοντάδων δένδρων (σε επαρχιακές & αγροτικές οδούς, εντός σχολείων & οικισμών), πλημμυρικά φαινόμενα (σε χείμαρρους, ρέματα, καλλιέργειες), ζημίες σε γέφυρες κ.α.

Μία πρώτη εκτίμηση, των γεωπόνων της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Κιλκίς, αναφέρει καταστροφές (μέχρι και 100%) σε περίπου 15.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Παρακαλούμε -σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 8 & 12 του Ν.3013/2002 (αναβάθμιση πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις) και του Ν.3852/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης»)- να προχωρήσετε στις άμεσες δικές σας ενέργειες για την κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, του Δήμου Κιλκίς, της Π.Ε.Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Το αίτημά μας διαβιβάστηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το πρωί της Πέμπτης 19/6 και σήμερα το πρωί διαβιβάστηκε από τον Περιφερειάρχη στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η γνωμοδότηση από την Γ.Γ.Π.Π. και θα κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Περιφερειάρχη.

Το πρωί της Δευτέρας 23/6 θα εκδοθούν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς οι αποφάσεις για τη συγκρότηση των επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής ζημιών (σε σπίτια και επιχειρήσεις) -σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς- και θα ξεκινήσει άμεσα το έργο τους. Αύριο Σάββατο 21/6 αναμένονται τα γεωτεχνικά συνεργεία εκτίμησης ζημιών των ΕΛ.Γ.Α. (από την Θεσσαλονίκη) για να ξεκινήσουν τις επιτόπιες αυτοψίες των καλλιεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.