Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης
Με μαζική συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων, νεολαίας και γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στις Τοπικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, την Πέμπτη το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Κώστας Χαλίτσιος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Γιάννης Φαχουρίδης, ενώ η Κεντρική Ομιλία έγινε από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Χαλίτσιος αναφέρθηκε στο ρόλο του αστικούς κράτους, αλλά και στο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων, που ως κομμάτι της κρατικής διοίκησης αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 


Κάλεσε το λαό να σβήσει τις αυταπάτες ότι τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ε.Ε. και οι παρατάξεις που προωθούν την Ευρωενωσιακή πολιτική στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μπορούν να αλλάξουν, καθώς και τις αυταπάτες ότι σε μια καπιταλιστική κοινωνία μπορούν να ευημερούν τόσο το κεφάλαιο όσο και οι εργάτες. Έκλεισε λέγοντας ότι μόνο με Ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να είναι Ισχυρός και ο Λαός.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, από το βήμα της συγκέντρωσης, σημείωσε ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η εργατική τάξη με τους μισθούς πείνας, την κατάργηση των ΣΣΕ, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις, η φτωχή αγροτιά που ξεκληρίζεται εξαιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες με τα χαράτσια και τους φόρους, με τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές και άλλες εισφορές. 

Σημείωσε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν καμία επαγγελματική διέξοδο και δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους, καθώς και την αδυναμία των συνταξιούχων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Κάλεσε όλα αυτά τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα και τις παρατάξεις που τόσα χρόνια βρίσκονται απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα και να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, το οποίο έχει σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στις λαϊκές και εργατικές οικογένειες.

Επισήμανε ότι τόσο οι Ευρωεκλογές όσο και οι Τοπικές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα, μιας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί με τον «Καποδίστρια» και με τον «Καλλικράτη» σε Τοπική Διοίκηση, σε μοχλό της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζει τις πολιτικές κατευθύνσεις της κάθε Κυβέρνησης και της ΕΕ στις τοπικές κοινωνίες. 

Ανέφερε χαρακτηριστικά μέτρα τα οποία θα κλιθεί να εφαρμόσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις δομών και υπηρεσιών τους δήμου, η μείωση προσωπικού και οι απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κιλκίς και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει Ισχυρή η παρουσία του Λαού στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιου, 

Ισχυρή η λαϊκή αντιπολίτευση, αποτελεσματική η πάλη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που πάει να εφαρμοστεί. Ενώ, τόνισε, ότι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι του Δήμου θα δυναμώσει η αντεπίθεση του λαού και θα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική η ρήξη με τις κυβερνητικές, ευρωενωσιακές και μονοπωλιακές επιλογές.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, κάλεσε πρώτα απ’ όλα το λαό του Κιλκίς με την ψήφο του να δώσει απάντηση σ’ αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, να δώσει απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια, στην Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ κ.ά. Σημείωσε ότι το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ «Σπάσε στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων» είναι η μόνη πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. 

Είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα προεκλογικά σκηνικά που στήνονται με το πλεόνασμα και άλλα παρόμοια, αλλά πρέπει να προβληματιστεί και να απαντήσει στο ερώτημα: «Ανάπτυξη για ποιον;». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντός των τειχών της Ε.Ε. και με την οικονομία στα χέρια των καπιταλιστών, τα μνημόνια θα είναι διαρκείας, η επιτήρηση θα είναι διαρκείας, άρα και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι διαρκείας. 

Καθώς, επίσης, και ότι με την όποια καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία θα είναι αναιμική, κερδισμένοι θα είναι πάλι οι ίδιοι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέπμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι κτλ., ενώ ο λαός ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις του θα δει να ανεβαίνουν, ούτε την ανεργία και τη φορολογία να μειώνεται, ούτε τις υπηρεσίες και τα αγαθά όπως την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό θα δει να γίνονται δημόσια και δωρεάν. Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό ανέφερε ότι τα υπόλοιπα κόμματα λένε ψέματα και κοροϊδεύουν το λαό όταν του υπόσχονται ότι η Ε.Ε. «θα βρει το δρόμο που έχασε» ή ότι «θα γίνει καλύτερη».

Αναφέρθηκε ακόμα στη λογική του «μικρότερου κακού» που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ με τι διγλωσσία και τις υποσχέσεις του, η οποία όμως ποτέ δεν οδήγησε το λαό σε ευημερία και λύσεις σε όφελός του, αλλά ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή σε μεγαλύτερο κακό και σε χειρότερα δεινά. 

Καταλόγισε, σ’ εκείνο το σημείο της ομιλίας του, τις ευθύνες που έχει ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση μοιράζει υποσχέσεις κρύβοντας την ουσία του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, κρύβοντας ότι παράλληλα με τις υποσχέσεις στο λαό, δίνει υποσχέσεις στο ΣΕΒ, στα ντόπια και ξένα μονοπώλια, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι δήθεν μπορεί και ο λαός και το κεφάλαιο να είναι από κοινού ευχαριστημένοι. «Να μη χαθούν κι άλλα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χειραγώγησε τις ριζοσπαστικές συνειδήσεις του λαού τη δεκαετία του ’80.

Τελειώνοντας, κάλεσε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, και στο Δήμο και στην Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή, γιατί το ΚΚΕ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, δεν του είπε ποτέ ψέματα, δεν προσκύνησε ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνει και δε συμβιβάστηκε ποτέ με τις κυβερνητικές πολιτικές που ήθελαν το λαό στη γωνία και υποταγμένο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είπε, θα ανθίσει και πάλι την ελπίδα του λαού για λύσεις σε όφελός του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.