Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

"Έξω από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ του χρέους, των μνημονίων, του κεφαλαίου"

Υπογράφει η τοπική επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ν. Κιλκίς
Με τον αγώνα και την ψήφο μας κάνουμε Ανταρσία.
Στηρίζουμε Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Ζούμε σε μια εποχή όπου:

* Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η δουλειά της εργαζόμενης πλειοψηφίας και τη νεολαίας δημιουργεί τις αντικειμενικές δυνατότητες να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή εμείς και τα παιδιά μας.

* Ο παραγόμενος πλούτος μπορεί, αν μοιραστεί δίκαια σε όλους, να εξαλείψει τη φτώχεια και την ανεργία, να μειώσει το χρόνο εργασίας και να αυξήσει τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

* Βασικές ανάγκες του ανθρώπου για ουσιαστική παιδεία, υγεία, σύνταξη, πολιτιστική δημιουργία, ελεύθερη διακίνηση ιδεών μπορούν να καλυφθούν, αν γίνουν πραγματικά δημόσια δωρεάν-κοινωνικοποιημένα αγαθά.

Αντί γι’ αυτό, το καπιταλιστικό σύστημα και οι φορείς που το υπηρετούν –κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφάλαιο- προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους φορτώνοντάς την στις πλάτες των εργαζομένων: όσα έχασαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, τη φοροληστεία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι ακριβώς το ποσό που μετατράπηκε σε κέρδη μιας μερίδας του κεφαλαίου.

Η πολιτική που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου οδηγεί:

* Στη μαζική εξαθλίωση και τα μεροκάματα πείνας, την ανεργία (πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη θλιβερή λίστα της ανεργίας), την επισφαλή, ελαστικοποιημένη και ανασφάλιστη εργασία (βλέπε 5μηνα ΕΣΠΑ κ.λπ.), τη λεηλασία του φυσικού πλούτου (π.χ. χρυσός)

* Στην καταστροφή βασικών για τη διατροφή του λαού αγροτικών (π.χ. σιτάρι) ή κτηνοτροφικών (γάλα) προϊόντων, την αντικατάσταση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από φωτοβολταϊκά πάρκα ή δήθεν καλλιέργειες για την πράσινη ανάπτυξη – μια αντικατάσταση που θα ευνοήσει στην ουσία την καπιταλιστική κερδοφορία και θα συνοδευτεί από την καταστροφή του αγροτικού πληθυσμού, ο οποίος συρρικνώνεται και εξαθλιώνεται

* Στον όλο και αυξανόμενο κρατικό, εργοδοτικό αυταρχισμό – με την απεργία να απαγορεύεται ουσιαστικά στα μεγάλα εργοστάσια του νομού και να οδηγεί σε απολύσεις.

Την πολιτική αυτή υπηρετούν επίσης οι καλλικρατικοί δήμοι και οι περιφέρειες, που στην ουσία αποτελούν έναν ακόμη φορέα υλοποίησης των επιλογών του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης.

Αυτές τις επιλογές προωθούν με τη φορομπηξία, με τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (εξάμηνα κ.ά.), τις αμαρτωλές ΜΚΟ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωφελών δραστηριοτήτων, την υποχρηματοδότηση της παιδείας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (παράδοση στους μεγαλοεργολάβους του χρυσού και στο νομό μας).

Σε αυτές τις συνθήκες, οι εκλογές για την επιλογή των καλλικρατικών δημοτικών αρχόντων δεν είναι στενά «τοπικές». Είναι βαθιά πολιτικές και συνδέονται άμεσα με την κεντρική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ, των εργοδοτών, του ΔΝΤ. Και η στάση σε αυτές συνδέεται άμεσα με τους στόχους και το πρόγραμμα που έχουν απέναντι στην κατάσταση οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτό ή εκείνο το «τοπικό» σχήμα. Αυτό, άλλωστε, δείχνει και το σύνθημα «τρεις κάλπες, μια επιλογή» με το οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ στεκόμαστε με αυτό το κριτήριο στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Και εκτιμάμε ότι σε αυτές -όπως και στις ευρωεκλογές- πρέπει να προβληθεί και να ισχυροποιηθεί εκείνη η πολιτική αντίληψη και πρακτική που -και συνολικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο- είναι η μόνη που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και τον μαχόμενο κόσμο, να βάλει φραγμό στην αντεργατική λαίλαπα, να ανατρέψει την αντεργατική επίθεση και να ανοίξει ένα νέο δρόμο με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Η αντίληψη και η πρακτική που υπηρετεί την κοινή δράση στο κίνημα, τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής αλλά και των φορέων και της προοπτικής που βγαίνουν έξω από το πλαίσιο της εκμετάλλευσης, της αγοράς, της ΕΕ, ώστε να περάσουν ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων.

Αυτή τη λογική δεν την υπηρετεί κανένα από τα δημοτικά σχήματα που διεκδικούν τη ψήφο των κατοίκων του Κιλκίς.

Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε εξαφανίζουμε τις διαφορές τους.

Θεωρούμε δεδομένο πως κανένας/καμία ερζαγόμενος/η, άνεργος/η, αγρότης/ισσα και νέος/α δεν πρέπει να στηρίξει-ψηφίσει κάθε είδους φασιστικό έκτρωμα στηριζόμενο από τη Χρυσή Αυγή.

Μαυρίζουμε με πάθος και σε κάθε περίπτωση τους γαλαζοπράσινους υποψηφίους που στηρίζει το μνημονιακό μπλοκ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μαζί τους την ΕΕ, την αγορά, το Καλλικράτη, το δήμο-φορομπήχτη και προαγωγό της ελαστικής εργασίας.

Δεν εγκλωβιζόμαστε στην Αριστερά της διαχείρισης και του συμβιβασμού (ΣΥΡΙΖΑ) που χαρακτηρίζει «παροχολογία» τον 13ο και 14ο μισθό, «τεχνικό ζήτημα» τον κεφαλικό φόρο, ιερό και όσιο την ΕΕ και το ευρώ που ξεκληρίζουν αγρότες και μισθωτούς, καλώντας μας απλώς να την κάνουμε κυβέρνηση.

Δεν μας καλύπτει ούτε και η Αριστερά των μεγάλων διακηρύξεων (ΚΚΕ), οι οποίες όμως παραπέμπονται στο νεφελώδες αύριο, για να καταλήξουν σήμερα στην αδράνεια, τη μη συμμετοχή σε μαζικούς ενωτικούς αγώνες, την απόλυτη προσήλωση στην «ενίσχυση του κόμματος-θεού».

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι θα εργαστούμε, στο πλαίσιο της οικοδόμησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, για τη κοινή δράση και τη συμπόρευση στην πράξη με κάθε μαχόμενη, αγωνιστική φωνή.

Δεν θα γίνουμε, όμως, ούτε δεκανίκι της αντεργατικής πολιτικής ούτε στήριγμα αδιέξοδων και αναποτελεσματικών πολιτικών.

Θα τοποθετηθούμε και στην κάλπη όπως αγωνιζόμαστε: ανατρεπτικά, αντικαπιταλιστικά, κατά της ΕΕ, απελευθερωτικά.

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στις Ευρωεκλογές

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.