Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Γιού χου τριχωτή φυλή!

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος
Ήρθε η άνοιξη η καλύτερα το καλοκαιράκι σε αυτήν την τόσο όμορφη γωνία του κόσμου. Αρχίσαμε τους χουρμάδες, τα φρούτα και το ξύσιμο ενώ χάριν της ευφορίας θα αυξηθούν και τα μπαμπουινάκια. Μια χαρά όμως δεν έρχεται ποτέ μόνη και για αυτό φροντίζουν οι συνευρισκόμενοι στο καφενείο.Τα δίποδα γνωστά σε όλους μας του καφενείου των οχτώ χιλιάδων το μήνα που μια αόρατη δύναμη τα έταξε πολεμιστές και σωτήρες της χώρας. Δεν λέω του έθνους γιατί μπορεί να παρεξηγηθούν οι δημοσιογραφοκριτές και να με πουν ακραίο πατριώτη και μετά να παρεξηγηθούν και οι οπαδοί της κοντσίτα και να με πουν ομοφοβικό ή όπως λέγεται αλλιώς.

Το κράτος δικαίου λοιπόν πρυτανεύει στην μεσογειακή μας ζούγκλα. Ένας απίθανος τύπος που παριστάνει τον γενικό γραμματέα μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να κατασχέσει και να μπλοκάρει την ζωή σου. Γιατί όταν κατάσχεις τα μοναδικά και ελάχιστα χρήματα που αντί του στρώματος έχεις στην τράπεζα για το παιδί σου τον γιατρό σου την κακιά ώρα που λένε, τότε μπλοκάρει η ζωή σου.

Βέβαια τα δίποδα όπως έχουμε επισημάνει είναι μπροστά βρε παιδί μου ή καλύτερα βρε μαϊμού μου και σου λένε: τι θέλεις την προειδοποίηση; Τι θέλεις την προσφυγή στην δικαιοσύνη αφού όλα δουλεύουν ρολόι στην ζούγκλα;.

Πιο κάτω κάτι καθαρίστριες δικαιώθηκαν λέει από τα δικαστήρια για να εργαστούν αλλά ούτε μήτε ουδέ μηδέ! Νεμα πρόσληψη που λένε και στην γείτονα. Δεν έχει λέει ο υπουργός. Απλά ντεν εφαρμότζει το απόφατση!

Παρακάτω ένας ευτραφής τέως καθηγητής αποκαλούσε την απώλεια των μικρο-ομολογιούχων μικρό και ασήμαντο πρόβλημα για την σωτηρία του έθνους!

Ενώ ένας άλλος συμπαθής τύπος υπουργεύει χρόνια τώρα και νομίζει ότι οι επιδοτήσεις «εσπα» και λοιπά χαρούμενα καταλήγουν στους πραγματικούς αιτούντες. Ας του εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει πραγματικά γιατί παρα-έγινε το ανέκδοτο και είναι και καλό παιδί!

Μέσα σε όλα αυτά ήρθαν και οι εκλογές μια δυο και τρεις επαναληπτικές και μη για να βγουν οι απόλυτοι άρχοντες σωτήρες της χώρας ταγμένοι γι αυτόν το σκοπό .Κανένας όμως δεν μας είπε σε αυτήν την ριμάδα την ευρωβουλή τι έργο παρήγαγε τόσα χρόνια για να δικαιολογήσει και τα παχυλά που εισέπραξε. Οι απερχόμενοι εννοώ. Αυτοί που κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Γιατί από σφαλιάρα η Ευρώπη άλλο τίποτα.

Ψηφίσαμε τελικά και βολέψαμε ένα κάρο ήδη βολεμένους. Χορτάσαμε και προγράμματα. Εκλέξαμε και κάτι ψιλο-star. Και τέλος βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Ιδίως το ποδόσφαιρο! Περάσαμε ωραία κάτω από τα δέντρα περιξ του καφενείου. Όλοι μας αναγνώριζαν και μας χαιρετούσαν εγκάρδια. Τέτοια αναγνωρισιμότητα και τόσο ενδιαφέρον ιδίως από την Μαρία την κουτσή! Αυτή ψήφισα μεταξύ μας. Μόνο που δεν είχε μούσι!

Άντε καλά κέρδη!

Ο Μπαμπάς μπαμπουίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.