Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Νέα έργα ύψους 3.049.292 € στο Κιλκίς μέσω LEADER

Η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER (Ε.Δ.Π.) της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», σύμφωνα με την υπ. αριθ. 27/22-5-2014 απόφασή της και τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού διοικητικού ελέγχου της ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER – Άξονας 4 του ΠΑΑ.
Υποβλήθηκαν συνολικά τριάντα (30) επενδυτικά σχέδια συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 4.279.426,53 € με αντίστοιχη αιτούμενη δημόσια δαπάνη 2.785.795,30 €. Από αυτά επτά (7) δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας της προκήρυξης. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν δικαίωμα υποβολής εκ νέου φακέλου υποψηφιότητας, στην επικείμενη τον Ιούνιο νέα και τελευταία προκήρυξη του τοπικού προγράμματος LEADER.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων και επιλαχόντων επενδυτικών σχεδίων που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία τους, ανέρχεται στο ποσό των 3.049.292,98€. Εξ αυτών τα επιλαχόντα επενδυτικά σχέδια αναμένεται να εγκριθούν και ενταχθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς πιστώσεων και της σχετικής έγκρισης από την ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα.

Από τα σχέδια αυτά, επτά αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις, επτά του δήμου Κιλκίς, τρία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, δύο αθλητικών συλλόγων, τρία πολιτιστικών συλλόγων και ένα του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Η Δημόσια Δαπάνη των έργων θα καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση κατά της παραπάνω απόφασης της Ε.Δ.Π. η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Κιλκίς: www.anki.gr. 

Πληροφορίες: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής προγράμματος LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.