Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Σερρών

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 23 και 24.05.2014, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και τρεις ημεδαποί ηλικίας 35, 46 και 64 ετών, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στην μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 57 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, που είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και σε βάρος τριών αγνώστων ομοεθνών του, που ήταν ηγετικά ή κεντρικά μέλη της οργάνωσης

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν δίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον για ένα έτος, με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ιδίως ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης.

Τα κεντρικά μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και στη συνέχεια μετέφεραν και διακινούσαν τις ποσότητες αυτές σε διάφορες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε σημαντικά χρηματικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και με τη συνδρομή ειδικού αστυνομικού σκύλου και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 4.076,7 γραμμαρίων,

· ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 40 γραμμαρίων,

· ποσότητα ηρωίνης βάρους 106 γραμμαρίων,

· ποσότητα μεθαδόνης βάρους 45 γραμμαρίων,

· το χρηματικό ποσό των 2.650 ευρώ,

· 1 ζυγαριά ακριβείας,

· 8 κινητά τηλέφωνα και

· 3 Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.