Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Ο Σύλλογος "ΒηματίΖΩ" ευχαριστείΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ “ΒηματίΖΩ”
"Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «ΒηματίΖΩ», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 9 Μαΐου 2014, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου μας.

Πέραν της διοίκησης, του προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των παιδιών μας, ευχαριστούμε θερμά για την τιμή τους παρευρεθέντες εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης, του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας, του Συλλόγου συνδρόμου DOWN Ελλάδος, του Σωματείου Αναπήρων Ν. Κιλκίς, του Ειδικού Σχολείου, του ΕΕΕΕΚ και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του ΚΔΑΠ της ΚΔΕΚ Κιλκίς, του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς, του ΕΟΠΥΥ Περιφερειακής Διεύθυνσης Κιλκίς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Λάζαρος Στεφανίδης ο Μακεδόνας» Θεσσαλονίκης, του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Κιλκίς, καθώς και τους εκπροσώπους των κομματικών συνδυασμών της πόλης μας.

Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «ΒηματίΖΩ» συνιστά έναν σύγχρονο χώρο, ο οποίος αφενός πρωτοπορεί θέτοντας ως στόχο την πρώιμη παρέμβαση στο αρχικό στάδιο της διάγνωσης από επιστημονικά καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό με την παροχή θεραπειών σε απογευματινή βάρδια, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, υδροθεραπεία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, μουσικοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων και κοινωνική ένταξη. Αφετέρου έχει ιδρυθεί ένα προστατευόμενο περιβάλλον δημιουργικής απασχόλησης, το «εργαστήριο φυτικής παραγωγής για ΑμεΑ», το οποίο λειτουργεί σε πρωινή βάρδια, με σκοπό να προάγει την εργασιακή αποκατάσταση των παιδιών μας και συγχρόνως να αναπτύξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, ακόμη και σήμερα που οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες ενισχύουν τον σκληρό ανταγωνισμό.

Εδώ τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να περνούν δημιουργικά, ευχάριστα και κυρίως αποτελεσματικά το χρόνο τους. Ας μη ξεχνάμε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ πάντοτε αποτελούσε για εμάς ρητή δέσμευση. Σήμερα αποτελεί και πραγματικότητα με τη νέα μας δομή, η οποία προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες δράσεις μας.

1 σχόλιο :

  1. Από όσο θυμάμαι στόχος είναι αποιδρυματοποίηση κοινωνικών ομάδων όπως τα ΑμεΑ. Τότε γιατί είναι όλοι ντυμένοι σαν να βγήκαν από το ΠΙΚΠΑ της Πεντέλης; και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να μας πει το βηματίΖΩ πως τα πέτυχε όλα αυτά την περίοδο της κρίσης ενώ σε παλαιότερες εποχές (των παχιών αγελάδων δηλαδή) έβγαζε απλώς ένα περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή